Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και το ποδήλατο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την ετήσια γιορτή “Ημέρα παιδιού και Ορεινής Ποδηλασίας” που έχει καθιερώσει η “Διεθνής Ένωση Ορεινής Ποδηλασίας” εδώ και 14 χρόνια διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου το απόγευμα του Σαββάτου, στα Τσαμάκια. Από νωρίς, δεκάδες παιδιά συγκεντρώθηκαν στο αλσύλλιο για να πάρουν τα πρώτα τους μαθήματα στην ορεινή ποδηλασία.

Ηλικιακά, τα παιδιά από 6 έως 12 ετών χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Τα μικρά στο κέντρο της πλατείας διδάχτηκαν από τον εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και μέλος του Συλλόγου, Τίτο Χατζέλη (Lesvos Ride) σταθερή πορεία, φρενάρισμα και ασκήσεις ελιγμών σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με κώνους. Τα λίγο μεγαλύτερα μεταφέρθηκαν με εκπαιδευτή τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου, Ιγνάτη Λασκαρίδη, ανάμεσα στα πεύκα όπου πήραν τα πρώτα τους απλά μαθήματα στο χώμα, σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή. Τέλος, τα μεγαλύτερα με τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννούλη (Ticket2Ride), πήραν γερές βάσεις με πιο σοβαρά μαθήματα, από τον διακεκριμένο αθλητή του Συλλόγου. 

«Το πάθος όλων των παιδιών, η χαρά τους, το χαμόγελο στα πρόσωπα, αλλά και η επιμονή τους να τα “καταφέρουν”, οι ατέλειωτες δυνάμεις τους για “ακόμα ένα γύρο” η ευχάριστη “δυσκολία” των εκπαιδευτών να τα βγάλουν από την διαδρομή για να μπει το επόμενο παιδί, μας γέμισε δύναμη, κουράγιο και επιθυμία να επαναλάβουμε την εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν ποδηλατικά δώρα σε όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν και εξέλιξαν τις οδηγικές τους ικανότητες από τόσο μικρή ηλικία. 

Η Διοίκηση του Ποδηλατικού Συλλόγου ευχαρίστησε τις ποδηλατικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, το “Lesvos Ride” αλλά και το νέο ποδηλατικό κατάστημα “Ticket2Ride”, για την πολύτιμη παροχή βοήθειας που προσέφεραν στην εκπαίδευση των μικρών φίλων της ορεινής ποδηλασίας. 

Έτοιμοι για εκκίνηση…

Με την ευκαιρία, τα μέλη του Συλλόγου επισημαίνουν για μια ακόμη φορά στους αρμόδιους ότι κάθε φορά που γίνεται μια ποδηλατική εκδήλωση στην πόλη μας για παιδιά, διαπιστώνεται πόσο λείπουν οι ποδηλατικές υποδομές από το νησί: «Πόσοι μικροί και μεγάλοι θέλουν να κάνουν ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, δεν έχουν το μέρος, τον τρόπο. Εδώ λοιπόν έρχεται ο Ποδηλατικός Σύλλογος κάθε πόλης να πραγματοποιήσει αρχικά εκδηλώσεις που θα πιάσουν τον παλμό και θα διαπιστώσουν τις επιθυμίες των συμπολιτών μας για περισσότερο ποδήλατο και θα τις μεταφέρει άμεσα ή έμμεσα στις αρχές του τόπου, με σκοπό να στρέψει το βλέμμα της πολιτείας στους συνανθρώπους μας, που είτε επιθυμούν απλά να μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη, είτε επιθυμούν να αθλούνται σε ελεγχόμενο κι ασφαλή χώρο και θα ζητήσει από το Δήμο ποδηλατόδρομους, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ακόμα και ένα “Ποδηλατικό Πάρκο Αναψυχής”, μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, μέσα στον αστικό ιστό. Ίσως το επόμενο βήμα να είναι εκεί δίπλα στον “1ο Ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης” να γίνει και το “1ο Ποδηλατικό Πάρκο Ορεινής Ποδηλασίας Μυτιλήνης“».

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Advertisement -

More articles

spot_img