Μεγάλη συναυλία για την Ειρήνη

Μεγάλη συναυλία για την ειρήνη, με αίτημα να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία πραγματοποιείται σήμερα, στις 18:30, στην Πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη. Η συναυλία διοργανώνεται από την «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με την «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και την «Κίνηση Μνήμης και δράσης».

«Καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Γνωρίζουμε ότι όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή. Σκοτωμοί. Ορφάνια. Προσφυγιά. Καταστροφή. Δυστυχία. Φτώχεια. Μίσος. Τείχη ανάμεσα στους λαούς και τις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό είναι το σκοτάδι και η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αν επικρατήσει, είμαστε ηττημένοι. Είναι απαραίτητο να σιγήσουν τα όπλα. Οι βομβαρδισμοί, η πυρηνική απειλή, οι κούρσες εξοπλισμών ποτέ δεν ήταν η λύση. Να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και σε όσους έχουν ανάγκη! Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη. Να νικήσει η ζωή», είναι το μήνυμα των διοργανωτών.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι: «Αιολείς», Τραγουδιστική ομάδα παραδοσιακού τραγουδιού, CANTAΛΑΛΟΥΝ, Χορωδία, Erdem & Quentin, ΕΦΑΠΑΞ, Βασιλική Παπαγεωργίου, Κώστας Πορφύρης, Μαρία Σεϊτανίδου, Γιώργος Σταυρακέλλης, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Γιώτα Μιχαλλέλη, Γιώργος Σκομβούλης, Μάνος Σιμιτσής, Γιάννης Μπάλιακας, Γρηγόρης Πατλάκας, SaliaBalia Band, The Tricks.