Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Μειωμένα κρούσματα, αλλά τι μας ξημερώνει!

Μειωμένα συνεχίζουν να καταγράφονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο, καθώς χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε μόλις 4 νέες μολύνσεις (σε σύνολο 2.422 στην επικράτεια), την ώρα που το Υπουργείο Υγείας έχει καλέσει τα νοσοκομεία να προετοιμάζονται για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο που αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των θετικών στον κορονοϊό, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα προέλθει τόσο λόγω της σταδιακής μείωσης των θερμοκρασιών, όσο και της λειτουργίας των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν καλέσει τα νοσοκομεία να προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθώς φαίνεται ότι η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μετά την ύφεση που έχουμε αυτό το διάστημα.

Την ίδια ώρα υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των θετικών αποτελεσμάτων στον κορονοϊό που εντοπίζονται στα Rapid test, καθώς στην περιοχή της Μυτιλήνης σε 43 rapid test τα 3 είναι θετικά (ποσοστό 6,98%!!) και αφορούν σε δυο άνδρες και ένα σε γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου βλέπουμε την απροθυμία κατοίκων σε χωριά να υποβληθούν σε δειγματοληψίες, κάτι που αποτελεί γενικότερο φαινόμενο σε όλη τη Λέσβο, καθώς στην περιοχή της Μήθυμνας μόλις 10 κάτοικοι ανταποκρίθηκαν και στο σύνολό τους έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη η Λέσβος συνεχίζει να βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3, που χρωματίζεται με το πορτοκαλί. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 44.135 άτομα (δεν ξεπερνά το 52% του πληθυσμού), ενώ έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση 47.333 άτομα.