Μετά από αυτές τις εκλογές τίποτα δεν θα είναι ίδιο

Γράφει η ΑΝΝΑ ΓΟΥΔΕΛΛΗ *

Καθώς τα χρόνια περνούν και μεγαλώνουμε, μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις, οι προσδοκίες μας για το τέλειο   και γι’ αυτό ανεχόμαστε όλο και λιγότερο συναναστροφές ανούσιες, συναθροίσεις για το τίποτα, αντέχουμε όλο και πιο λίγο, το λίγο έτσι, λίγο… γιουβέτσι, το όλοι ίδιοι είναι, το όλοι μαζί τα φάγαμε, ή το όλοι μαζί τους κάψαμε, όλοι μαζί για τα πάντα.

Όχι δεν γίνεται να είμαστε όλοι μαζί, για τον απλούστατο λόγο, πως δεν γίνεται ο λύκος να είναι μαζί με τα πρόβατα.Ο θύτης αγκαλιά με το θύμα. Το αφεντικό μαζί με τον εργάτη.

Αυτή είναι η νέα ‘’μόδα’’ του συστήματος για να μηδενίσει τις όποιες αντιδράσεις και να φέρει όσους διαφοροποιούνται, σε φάση αποχαύνωσης.

Ξέρω πως δεν ρώτησα κανέναν για την απόφασή μου να δηλώσω ΠΑΡΟΥΣΑ στην προκλητική συγκυρία των αυτοδιοικητικών εκλογών, όμως δεν μου έμενε άλλη επιλογή από αυτή εδώ.

Στις φωνές που ήρθαν πάλι στο προσκήνιο να ζητούν την ψήφο μας, απαντώ πως δεν ξεχνώ ποιοι ήταν αυτοί που χρεοκόπησαν την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, δεν ξεχνώ ποιοι έφτιαξαν το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας, ποιοι διέλυσαν τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του νησιού, ποιοι χρεωκόπησαν το LESVOSSHOP. Ποιοι χάρισαν χρεωμένα Μουσεία στο κράτος για να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις. Δεν ξεχνώ, πως αυτοί που τώρα φωνάζουν όλοι μαζί, ήταν οι υπεύθυνοι για όλα αυτά, και εκμεταλλευόμενοι τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έδρασαν για προσωπικό τους όφελος. Το όλοι μαζί το θέλουν πάλι για προσωπικό βόλεμα.

Ζούμε σε μια από τις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας και οι Κυβερνήσεις μέχρι τώρα, είναι υπεύθυνες για αυτό.

Η νησιωτικότητα  από δώρο έχει μετατραπεί σε κατάρα. Ακριβά εισιτήρια, ΦΠΑ και έξοδα μεταφοράς, κάνουν τη ζωή των νησιωτών, ακόμα πιο ακριβή.

Φτάνει πια, υπάρχει και Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ο δρόμος της διαφάνειας, της διενέργειας ελέγχων, της νομιμότητας δαπανών, της διαφύλαξης και προστασίας της γεωργικής γης, της εναντίωσης του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, του αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Η προσωπική μου πορεία είναι γνωστή, το ίδιο και η στάση ζωής που έχω κρατήσει, μέχρι τώρα. Αν πιστεύετε πως αξίζει Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ μια από τις θέσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο, με επικεφαλής του συνδυασμού, τον  ΣΤΡΑΤΟ  ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ δώστε μας την ψήφο σας.

Μετά από αυτές τις εκλογές… ας είναι όλα διαφορετικά για τον τόπο μας.

*Η κ. Άννα Γουδέλλη είναι πρώην διοικήτρια του ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Ο Άλλος Δρόμος»