Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Μετανάστες έφτασαν με… ταχύπλοο στον Καρά-Τεπέ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Νέα άφιξη προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκε χθες το πρωί στη Μυτιλήνη, αυτή τη φορά όμως με ταχύπλοο, το οποίο τους αποβίβασε στην παραλία… εντός του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι. Οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο αρχικά έτρεξαν για να κρυφτούν στις σκηνές της δομής φιλοξενίας, ωστόσο είχαν γίνει άμεσα αντιληπτοί από το προσωπικό, το οποίο τους περισυνέλεξε για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη βάρκα που έφτασε στο καμπ του Καρά-Τεπέ επέβαιναν συνολικά 31 άτομα, από τα οποία 15 έχουν καταγωγή από τη Συρία και 16 από περιοχές της Αφρικής. Οι μετανάστες αφού εντοπίστηκαν, όπως προβλέπεται, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας εντός του ΚΥΤ, όπου έγινε και η καταγραφή τους. 

Από το συγκεκριμένο περιστατικό κρατάμε το ότι πρόκειται για μια ακόμη άφιξη μεταναστών στη Λέσβο, μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Από τις 20 Νοεμβρίου, στο ΚΥΤ έχουν καταγραφεί τρεις ακόμη εισαγωγές 26, 8 και 14 ατόμων αντίστοιχα, με το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που έχουν φτάσει στο νησί μας το τελευταίο δεκαήμερο να είναι 79. Οι εισαγωγές αυτές – όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό ρεπορτάζ – αφορούν τουλάχιστον δύο διαφορετικές αφίξεις, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αφού οι επιβαίνοντες στις βάρκες αρχικά κατέφυγαν στα βουνά, φοβούμενοι πως αν εντοπίζονταν από τις αρχές θα επαναπροωθούνταν στην Τουρκία, και εν τέλει παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ανά ομάδες στο ΚΥΤ.

Την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου προχθές και αφορούν τον πληθυσμό εντός του ΚΥΤ έως και τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 105 μετακινήσεις αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα, οπότε το ισοζύγιο αναχωρήσεων – αφίξεων στη δομή διατηρήθηκε θετικό.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img