Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Μη κυβερνητικό… κράτος εν κράτει

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Λεπτομέρειες, που γεννούν προβληματισμό σχετικά με το πώς ακριβώς δραστηριοποιούνται και το ποιος είναι ο ρόλος συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αποκαλύπτουν πηγές των «Νέων της Λέσβου» με αφορμή την περίπτωση των προσφύγων και μεταναστών, που την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν στη Λέσβο αλλά κρύφτηκαν στα βουνά για να διαφύγουν τη σύλληψη. Κι αυτό, καθώς φαίνεται πως για τον εντοπισμό τους μεταξύ άλλων τις Αρχές καθοδηγούσαν μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης, τα οποία… δεν βρίσκονταν καν στο νησί, διαμορφώνοντας καταστάσεις που παραπέμπουν σε ένα κράτος εν κράτει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οδηγίες για το πού ακριβώς θα εντοπίσει το ΕΚΑΒ και οι Αρχές γενικότερα τους αλλοδαπούς, οι οποίοι την προηγούμενη Τετάρτη έφτασαν στη Λέσβο, έδωσαν επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης από άλλη περιοχή της Ελλάδας. Η οργάνωση αυτή ήταν που έδωσε, επιπλέον τα πλήρη στοιχεία κάποιων εξ αυτών, ενώ αντίστοιχη περίπτωση είχαμε χθες και στη Χίο, όπου έφτασαν 29 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κρύφτηκαν και μοιράστηκαν πληροφορίες για το πού βρίσκονται με την εν λόγω οργάνωση, ζητώντας της να μεταφέρει η ίδια την επιθυμία τους να αιτηθούν άσυλο. Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας γενικότερης δραστηριότητας μιας μερίδας οργανώσεων στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, οι οποίες συγκεντρώνουν και μοιράζονται ίσως και επιλεκτικά πληροφορίες με τις αρχές, σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταναστευτικές ροές προς τη Λέσβο και τα νησιά γενικότερα.

Θυμίζουμε πως από το πρώτο εικοσιτετράωρο της παρουσίας των συγκεκριμένων προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, επικοινώνησαν με συγκεκριμένη άλλη οργάνωση στέλνοντάς της πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκονται διαφεύγοντας τη σύλληψη, φοβούμενοι πως αν τους εντόπιζαν θα τους προωθούσαν ξανά στην Τουρκία. Η οργάνωση αυτή ευθαρσώς και δημοσίως δήλωνε πως δεν επρόκειτο να μοιραστεί τις πληροφορίες αυτές με τις Αρχές, καθώς έτσι θα ήταν – σύμφωνα με την ανακοίνωσή της – συνένοχη στην παραβίαση διεθνών κανόνων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αυτές. 

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία είχε ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των αλλοδαπών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι, για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την υπόθεσή τους.

 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΣμύρνη με άρωμα… Λέσβου
Επόμενο άρθροΜεγάλη γιορτή για τα παιδιά και το ποδήλατο!
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img