Μια έκθεση-αφιέρωμα στον ελευθερωτή της Λέσβου

Εντυπωσιακά εκθέματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Μυτιλήνης με φωτογραφίες, επιστολές και προσωπικά αντικείμενα του Ναυάρχου Κουντουριώτη από το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
  • Θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου 

Με την τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας» έφθασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα προσωπικά είδη και η συλλογή του ελευθερωτή της Λέσβου, Ναυάρχου Κουντουριώτη, από το  Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο της Ύδρας. Η έκθεση-αφιέρωμα στον Ναύαρχο Κουντουριώτη άνοιξε τις πύλες της από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 107η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού μας.

Η έκθεση λειτουργεί από τις 11 το πρωί  έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα  έως τις 9 το βράδυ, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Στη Λέσβο βρίσκεται και η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας (ΙΑΜΥ) Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, η οποία ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Λέσβου την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, θα κάνει την επίσημη ξενάγηση στα εκθέματα του Παύλου Κουντουριώτη και θα μιλήσει για τον Υδραίο Ναύαρχο, αναπτύσσοντας κυρίως την ανθρώπινη διάστασή του.

Στη συνέχεια τα Μουσειακά Εκθέματα-ενθυμήματα του Ναυάρχου θα επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο στο Ι.Α.Μ. Ύδρας.