Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Μικρή η αύξηση στο πασχαλινό τραπέζι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Μικρή θα είναι η αύξηση για το πασχαλινό τραπέζι στη Λέσβο, συγκρίνοντας τις τιμές φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, όπου προκύπτει ότι εξαιρουμένων των ποτών, μια οικογένεια 6 ατόμων θα πληρώσει 163,17 ευρώ φέτος, ενώ πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο για τα ίδια προϊόντα είχε πληρώσει 156,54 ευρώ. Έχουμε, δηλαδή, μία αύξηση της τάξης των 6,63 ευρώ στο σύνολο, ήτοι 4,2%!

 

Έκπληξη

Και όμως το παραπάνω άθροισμα προκαλεί έκπληξη καθώς βλέποντας κανείς τις ανώτατες και τις κατώτατες τιμές που καταγράφει στους πίνακές της η Υπηρεσία Εμπορίου της Περιφέρειας τόσο κατά την περσινή Μεγάλη Εβδομάδα, όσο και φέτος διαπιστώνει αποκλίσεις ιδιαίτερα στις τιμές των κρεατικών, με πρώτο τον οβελία. Ωστόσο κάνοντας τη σύγκριση με τις επικρατούσες τιμές που είναι και αυτές που συναντά κανείς στα περισσότερα καταστήματα, σύμφωνα με την επίσημη τιμοληψία της αρμόδιας υπηρεσίας Εμπορίου, η αύξηση που προκύπτει είναι πραγματικά μικρή.

Για να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι συγκρίνουμε τεκμηριωμένα τους δύο πίνακες επιλέγοντας τα ακόλουθα προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι και προσθέτοντας τις τιμές:  5 κιλά αρνάκι, 1 κιλό συκωταριά αρνιού, 1 κιλό έντερα, 2 κιλά κοκορέτσι, 2 κιλά λουκάνικα, 1 κιλό λεμόνια, 12 αυγά, 1 κιλό μήλα, 2 κιλά ντομάτες, 2 κιλά πατάτες, 2 αγγούρια, 2 κιλά τσουρέκι και 2 κιλά πασχαλινά κουλουράκια.

Για όλα τα παραπάνω προϊόντα συγκρίνουμε τις τιμές από την στήλη με τις επικρατούσες τιμές από την τιμοληψία της Υπηρεσίας Εμπορίου στην αγορά, όπου προκύπτει ότι φέτος θα πληρώσουν οι καταναλωτές, όπως προαναφέραμε, 163,17 ευρώ, ενώ πέρυσι πλήρωσαν 156,54 ευρώ για τα ίδια προϊόντα.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις