«Μνήμη μας» από τους αδελφούς Τσαχουρίδη

Μία επετειακή μουσική παράσταση με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζουν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21:30, στο Κάστρο Μυτιλήνης, οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού.

1922: η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία της ανθρωπότητας συντελέστηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ανθρώπινες ζωές ξεριζώθηκαν και έφυγαν πρόσφυγες σε άλλη γη, σε καινούργια χώματα… 1922-2022: ένας αιώνας γεμάτος μνήμη, πόνο, νοσταλγία αλλά και δημιουργική δύναμη των ανθρώπων που καθόρισαν το μέλλον της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η μουσική μας παράδοση αποτελεί μέρος της ταυτότητας του έθνους μας. Το τραγούδι και ειδικά το συλλογικό τραγούδι (παραδοσιακό και μη) είναι το μέσο για το συγκεκριμένο εγχείρημα, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τις καρδιές των ανθρώπων και να ζωντανέψει την «αιώνια μνήμη» του ένδοξου Μικρασιατικού Ελληνικού Πολιτισμού. Σμύρνη, Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη, τα τρία σπουδαία κέντρα του Μικρασιατικού Ελληνισμού συνεχίζουν να εμπνέουν και να δημιουργούν ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα που θα παρουσιαστεί επί σκηνής…

Τιμή εισιτηρίου: 7€ γενική είσοδος – Προπώληση Υπηρεσία Εισιτηρίων – Ticket Services, Τηλεφωνικά: 210 7234567 – Online: www.ticketservices.gr και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.