Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η μόδα του BRUNCH

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Πριν από 20 χρόνια είχα πάει καλεσμένη από τη Louise και τους υπέροχους STAR γιους της για ένα μήνα στο LOS ANGELES. Ο γιος μου, μικρός τότε, απόλαυσε μαζί μας ένα συγκλονιστικό ταξίδι. Μέναμε σ’ ένα τρίπατο σπίτι του Hollywood hills με τον Costas Mandyllor και την διάσημη Talissa Soto και γνωρίσαμε την πράγματι απλή, αλλά κοσμοπολίτικη πλευρά του πολυσυζητημένου κινηματογραφικού άντρου.

Οι αυλές στις βίλες τότε τουλάχιστον ήταν ανοιχτές. Πηγαίναμε στο διπλανό διάσημο σκηνοθέτη γείτονα και πίναμε καφέ any time. Σχεδόν δεν κλειδώναμε ποτέ και όταν κατεβαίναμε στη Mel rose avenue είχαμε την αίσθηση ότι θα συναντήσουμε την Merilyn ή την Julia Roberts.

 

Τότε λοιπόν…

 

Η Louise μας ξύπνησε ένα πρωί Κυριακής, στις 6.30, για να ετοιμαστούμε και να πάμε για breakfast. Έλεος. Εγώ που είμαι της νύχτας και του σκοταδιού και το πρωινό ξύπνημα αποτελεί μόνο ανάγκη για εκδρομή, κόντεψα να λιποθυμήσω. Αλλά φυσικά δεν θα έχανα ποτέ την εμπειρία.

Έτσι βρέθηκα ντυμένη με τα πιο τρελά τιρμπάν, ολόχρυσα σανδάλια, σούπερ κρεμαστά σκουλαρίκια, και καφτάνια ντυμένη γκραν σ’ ένα σούπερ αμερικάνικο χολιγουντιανό στέκι για πρωινό.

Και τι πρωινό!

Αυγά sur mesure – καλοψημένα, τυφλά – μόνο ασπράδια – μέτρια, ωμά, με μπέικον, προσούτο, μπένεντικτ, φλόρεντιν, με ψητή ντομάτα, ανανά στο γκριλ, αρνίσια παϊδάκια με αμύγδαλα, βάφλες, μαρμελάδες με φρυγανισμένα κρουασάν, ψωμάκια μπριός, ομελέτες παντός τύπου, σκραμπλ, τάρτες με παντζάρια και κατσικίσιο τυρί με καρύδια, παν κέικ με σιρόπι σφενδάμου, τι να πρωτοθυμηθώ.

Στις 7 το πρωί βρέθηκα να πίνω τον ωραιότερο καφέ λάτε της ζωής μου και να τρώω το πιο συναρπαστικό πρωινό ανάμεσα σε διασημότητες του Χόλιγουντ. Τι έζησα Θεέ μου!

Και όμως δεν ψωνίστηκα.

Ίσως γιατί μπορεί να μην έτρωγα ποτέ τέτοια ώρα τέτοια πρωινά στη γειτονιά μου και στο σπίτι μου, αλλά ήμουν τόσο εξοικειωμένη με τις γεύσεις, τα υλικά και τα μπερεκέτια της Μυτιλήνης από πολύ μικρή, που μέχρι τώρα ποτέ μα ποτέ δεν έχω “νηστικό μάτι“ παρά μόνο για τις τεχνικές μαγειρικής που συναντάω στις πιο αμφιλεγόμενες κουζίνες από τους πιο απίθανους ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες και που συνεχώς κάτι μαθαίνω.

Έτσι γνώρισα αυτή την συνταρακτική συνήθεια του απόλυτου πρωινού των Αμερικάνων, που για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν υιοθέτησα. Ωστόσο το BRUNCH που αποτελεί την μόδα ακόμα και στην Ελλάδα σήμερα, που είναι κάτι ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό και πολλά μαγαζιά και ξενοδοχεία έχουν καθιερώσει εδώ και πολύ καιρό, είναι κάτι που πολύ μου ταιριάζει, μια κι εγώ απολαμβάνω τα αυγά με μπέικον μετά τις 12 το μεσημέρι και δεν έχω καμιά αντίρρηση να φάω μέλι με βούτυρο και ψωμί στις 4 το απόγευμα μαζί με χυμό πορτοκαλιού, μια βάφλα με μασκαρπόνε και αμύγδαλα με αλμυρή καραμέλα.

Η μόδα του BRUNCH έχει έρθει στην Ελλάδα και θα μείνει για πολύ. Σας προσκαλώ σπίτι μου για Brunch και σας προσφέρω:

Πράσα σουφλέ.

Το σουφλέ της μαμάς σαν απόλυτο κεντρικό πιάτο στο BRUNCH της Κυριακής.

Σε ένα πυρεξάκι βάζουμε 5 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ανάμεσα και από πάνω 1 φλιτζάνι πράσα περασμένα από το τηγάνι, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, και σβησμένα με λευκό κρασί.

Στρώνουμε ροδέλες βρασμένες πατάτες και καλύπτουμε με γραβιέρα τριμμένη. Περιχύνουμε με 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 αυγά και μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img