Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

N. Ανδρουλάκης από Λήμνο: «Μονόδρομος το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στη Λήμνο βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σε ομιλία του σε μέλη και φίλους του κόμματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε εθνικά θέματα, μεταναστευτικό και κοινωνικό κράτος στα νησιά.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Γερμανία, που συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία. Πρέπει επιτέλους και μέσω της νέας προεδρίας της Γαλλίας υπό τον κ. Μακρόν, να υπάρξει μια απόφαση στο Συμβούλιο που δεν θα επιτρέπει σε αυτά τα κράτη να έχουν τέτοιες συνέργειες με την τουρκική ηγεσία» ανέφερε για την τουρκική προκλητικότητα, ενώ για το μεταναστευτικό είπε μεταξύ άλλων πως «Η προεδρία της Γαλλίας θα είναι ευκαιρία να συζητήσουμε την αναθεώρηση του Δουβλίνου, που είναι μια πολύ κρίσιμη πολιτική για να πάψουν τα νησιά μας και η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισδοχής, να έχουν το φορτίο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού», ενώ σχολίασε και το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αναφέροντας πως είναι επίσης αδιανόητο στα νησιά, που θα πρέπει σταθερά να στηρίζουμε τη νησιωτικότητα, να συνεχίζει να μην υπάρχει η πολιτική του μειωμένου ΦΠΑ και να συνεχίζει να συνδέεται μόνο με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει γενναία στήριξη των υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους και στη Λήμνο και στα υπόλοιπα νησιά, με ένα ισχυρότερο κοινωνικό κράτος της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img