Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Να ετοιμάζονται για προσλήψεις οι Περιφέρειες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

60 θέσεις προσωπικού εξήγγειλε ότι θα προκηρυχθούν σύντομα για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουπλής. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, η κυβέρνηση προωθεί 200 προσλήψεις  στους νησιωτικούς Δήμους και άλλες 60 στις δύο Περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν  άμεσα οι ελλείψεις  σε προσωπικό.

Επίσης όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, προκειμένου να ενισχυθούν οι λειτουργικές δαπάνες των Δήμων  φέτος, μετά από  ανακατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των δήμων,  αποδόθηκαν στους  μικρούς  δήμους   και ορεινούς δήμους επιπλέον 20 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να τους αποδοθούν πόροι και από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων.

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η ναυτική εκπαίδευση στη χώρα μας, με την ίδρυση αντίστοιχου τμήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου η Ελλάδα, μια κατεξοχήν ναυτική χώρα, να έτοιμη να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς εργασίας, που σύμφωνα με μελέτες υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν πάνω από 140.000 θέσεις παγκοσμίως.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img