Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Νέα εμπόδια στον δρόμο Καλλονής – Πέτρας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

“Από σαράντα κύματα” περνά το τελευταίο διάστημα η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, αν και στις αρχές της χρονιάς η Περιφέρεια είχε τρέξει για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Εκτός από την μεγάλη γκάφα της χάραξης του δρόμου πάνω από τον ταμιευτήρα του φράγματος Τσικνιά, υπάρχει και η προσφυγή των 13 αγροτών από την Αγία Παρασκευή που εναντιώνονται στο έργο γιατί – όπως υποστηρίζουν – θα καταστρέψει τις περιουσίες τους. Η διαμάχη αυτή είχε ως συνέπεια να αναβάλλει το αρμόδιο Δικαστήριο για τις 12/01/2022 τον προσδιορισμό των τιμών μονάδας αποζημιώσεων για το έργο που επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη.

Η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι αγρότες στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η Περιφέρεια σκόπευε να προχωρήσει κανονικά τις διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις που είναι χρονοβόρες. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη, όταν ο δικηγόρος της ομάδας των αγροτών ζήτησε αναβολή μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται η αναβολή στον προσδιορισμό τιμών μονάδας για αποζημιώσεις όταν πρόκειται για έργα που έχουν ενταχθεί στο νόμο 7Α με την διαδικασία του επείγοντος, εντούτοις το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε νέα ημερομηνία για τον ερχόμενο Ιανουάριο. 

Την ίδια “τύχη” είχε και ο προσδιορισμός των τιμών μονάδας για τις απαλλοτριώσεις στον κόμβο της ΔΕΗ. Για το έργο αυτό ζητήθηκε αναβολή από τον δικηγόρο του Δήμου Μυτιλήνης προκειμένου να υπάρξει νέα γνωμοδότηση σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων στο Καλαμάρη. 

Θυμίζουμε ότι μετά από την συνάντηση που είχαν ο Βουλευτής του Νομού μας, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό Υποδομών στην Αθήνα πριν από 20 μέρες, ο Κώστας Μουτζούρης είχε δηλώσει ότι το έργο του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας θα ξεκινούσε σε κάθε περίπτωση τον ερχόμενο Ιανουάριο. «Ωστόσο, η αναβολή του δικαστηρίου, επιφέρει» – σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας – «αναβολή ενάρξεως των εργασιών. Ο Περιφερειάρχης εκφράζει την βαθύτατη λύπη του για ένα έργο το οποίο αποτελεί πυλώνα αναπτύξεως για την Λέσβο».

 

Προηγούμενο άρθρο“Σφαγή” για την ανάπλαση της Προκυμαίας
Επόμενο άρθροΕΠΣΛ: Η νέα κλήρωση για Α’ και Β’ Κατηγορία
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img