Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέα γυναίκα στην Εντατική

Συνεχίζεται μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα η πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Λέσβο, καθώς χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 10 κρούσματα για την περιοχή μας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας σε σύνολο 2.919 στην επικράτεια.  

Και στο νοσοκομείο Μυτιλήνης θεαματική είναι η πτώση των νοσηλειών, καθώς χθες το βράδυ νοσηλεύονταν μόλις πέντε άτομα σε απλούς θαλάμους. Έχουμε ωστόσο και τρία άτομα διασωληνωμένα στην Εντατική του νοσοκομείου και μάλιστα η μία περίπτωση αφορά μια νέα γυναίκα, περίπου 40 ετών, με υποκείμενο νόσημα, η οποία εισήχθη στη μονάδα μετά από τις επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία της ο κορονοϊός.

Από τα τεστ που κάνει ο ΕΟΔΥ είχαμε 2 θετικά στη Μυτιλήνη σε 81 rapid test (2,47%) και αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Επίσης στην πλατεία της Ερεσού σε 31 rapid test είχαμε ένα θετικό (3,23%) και αφορά άνδρα 31 ετών.

 

Έκκληση Καμπούρη για εμβολιασμό

Να μην αφήνουν για αύριο τον εμβολιασμό τους αν μπορούν σήμερα κιόλας να κάνουν το εμβόλιο, κάλεσε τους κατοίκους της Λέσβου ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, επισημαίνοντας ότι «έχουμε περιστατικά συνανθρώπων μας που αντιμετώπισαν σοβαρές επιπλοκές γιατί ανέβαλαν τον εμβολιασμό τους και έρχονται τώρα εκ των υστέρων στο γραφείο μου και λένε «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» καθώς τους συμβούλευα. Θεωρώ ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι που δείχνουν το δρόμο στον καθένα για το τι θα πρέπει να κάνει αν θέλει να διασφαλίσει ότι ακόμα και σε περίπτωση που προσβληθεί από τον κορονοϊό δεν θα έχει σοβαρές επιπλοκές, οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές σε σχέση με τους ανεμβολίαστους», ανέφερε ο διοικητής. 

Ο κ. Καμπούρης επέστησε την προσοχή στους πολίτες σημειώνοντας ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι να υποστούν επιπλοκές στην υγεία τους ακόμα και χωρίς υποκείμενο νόσημα. «Όταν ο κορονοϊός προκαλεί επιπλοκές, το αποτύπωμα που αφήνει στον οργανισμό του ασθενούς θα τον ακολουθεί για καιρό, ανεξάρτητα αν έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό», είπε ο διοικητής συμπληρώνοντας ότι «με την ασπίδα προστασίας από τη νόσο, που είναι το εμβόλιο, δεν πρέπει κανείς να ρισκάρει την υγεία του μένοντας ανεμβολίαστος καθώς μία σοβαρή πνευμονία θα του αφήσει σκιές, ενώ μπορεί με το εμβόλιο να τις αποφύγει».