Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με Αλμοδόβαρ και… τρόμο

Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ προβάλλεται από σήμερα στον κινηματογράφο Αρίων, ο οποίος συνεχίζει να καταπιάνεται με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο με τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. 

Στο «Παράλληλες Μητέρες» δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο, Τζάνις, δεν μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η «τακτική» πρωταγωνίστρια του Αλμοδόβαρ, Πενέλοπε Κρουζ, και οι Μιλένα Σμιτ, Ισραέλ Ελεχάλντε και Χουλιέτα Σεράνο και προβάλλεται καθημερινά στις 20:30 (Κυριακή και στις 18:15).

 

Για παιδιά και μεγάλους

Το Σαββατοκύριακο στις 18:00 προβάλλεται η παιδική ταινία «Η οικογένεια Άνταμς 2», οι οποίοι μπερδεύονται ξανά σε παλαβές περιπέτειες και βρίσκονται μπλεγμένοι σε ξεκαρδιστικά σκηνικά, με κάθε είδους ανυποψίαστο χαρακτήρα που θα βρουν στο διάβα τους. Για μεγαλύτερους θεατές, όμως, έχουμε και τη συνέχεια της ταινίας «Η Νύχτα με τις Μάσκες» όπου λίγα λεπτά αφότου η Λόρι, η κόρη της Κάρεν και η εγγονή της Άλισον άφησαν το μασκοφόρο τέρας, τον Μάικλ Μάγιερς, παγιδευμένο να καίγεται στο υπόγειο, η Λόρι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με τραύματα πιστεύοντας ότι επιτέλους κατάφερε να σκοτώσει τον ισόβιο βασανιστή της. Αλλά όταν ο Μάικλ καταφέρνει να απελευθερωθεί, το τελετουργικό λουτρό αίματος θα αναβιώσει. Όσο η Λόρι παλεύει με τους πόνους και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί ξανά τον εαυτό της απέναντί του, ξεσηκώνει όλη την περιοχή σε ένα κυνήγι για τον ασταμάτητο φονιά.

Η ταινία «Η Νύχτα με τις Μάσκες 2» θα προβάλλεται από το Σάββατο έως την Τετάρτη στις 21:00.