Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Νέα ποιητική συλλογή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση ποιητικής συλλογής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ο Άγγελος Πάσκος, ποιητής και μέλος της ομάδας δρομέων Lesvos Runners παρουσίασε τη νέα ποιητική του συλλογή με τίτλο «Πραγματικός Χρόνος». 

Για το έργο μίλησαν πολλοί ομιλητές με κάποιους από αυτούς να αναπτύσσουν σκέψεις αναφορικά με την έννοια του χρόνου σε διαφορετικά πλαίσια. Ο π. Κομνηνός Βράνης μίλησε για τον χρόνο στη Θεολογία, ο Δαμιανός Πέτρου, νευρολόγος, για τον χρόνο ως μνήμη, ο Λάζαρος Δήμτσας, πρόεδρος του Συλλόγου Lesvos Runners για τον χρόνο στον μαραθώνιο τόσο σε αλληγορικό όσο και σε ρεαλιστικό επίπεδο, ιδέα που εμπνεύστηκε, όπως είπε στα Νέα της Λέσβου, από τον επικείμενο Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου. 

Όπως δήλωσε ο π. Κομνηνός Βράνης στα Νέα της Λέσβου: «Ο Άγγελος Πάσκος έχει το χάρισμα της ποίησης, έχει γράψει κι άλλα βιβλία με βαθυστόχαστα νοήματα. Πρόκειται για ένα ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας της Καλλονής, χαίρει εκτιμήσεως από τους πάντες. Είναι ιδιαίτερη τιμή που είναι φίλος μου, πολλές φορές με έχει σηκώσει στους ώμους του, ως μαραθωνοδρόμος που είναι, και με έχει περάσει στην απέναντι όχθη».

Ο ποιητής Άγγελος Πάσκος

Ο Χριστόδουλος Χατζηιωάννου, δάσκαλος και εμψυχωτής του θεατρικού τμήματος στον Εκπολιτιστικό Θεατρικό Όμιλο Καλλονής (ΕΘΟΚ) στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ποίηση στο θέατρο, ενώ η Ειρήνη Λαγούτατζη, συγγραφέας, μίλησε για το όνειρο στην ποίηση.

Ποιήματα από τη συλλογή απήγγειλαν τα μέλη του ΕΘΟΚ: Μαρία Κέλμαλη, Χαρίκλεια Ζαργκλή, Ειρήνη Λαγούτατζη, Χριστόδουλος Χατζηιωάννου και Κλεάνθη Παντελίδου. Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής έκανε η Τέτα Ράλλη, φιλόλογος.

Η παρουσίαση αποτέλεσε πρωτοβουλία του ίδιου του ποιητή και υποστηρίχθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης. 

spot_img

More articles

spot_img