Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα πυρά κατά του Π. Ανδριώτη

Στο στόχαστρο της παράταξης του Μιχάλη Μαμάκου μπήκε το πρώην μέλος της και ανεξάρτητος, πλέον, Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Ανδριώτης, που ανέλαβε καθήκοντα άμισθου συνεργάτη στη ΔΕΥΑΛ. Μετά από την επίθεση του Γιάννη Βατού, ακολούθησε ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης, που μιλά για “θιασώτες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού” και “εξυπηρέτηση συμφερόντων”: «Η συνεργασία αυτή δεν μας προξενεί καμία απολύτως εντύπωση, καθώς στην μικρή κοινωνία και την πολιτική σκηνή του τόπου μας όλοι γνωριζόμαστε με όλους. Και θα ήταν ανάξια λόγου, αν δεν αποτελούσε για την παράταξή μας μια ακόμα δικαίωση της στάσης και της πορείας που κρατάμε αυτά τα δυο χρόνια ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο κ. Ανδριώτης ο οποίος διεγράφη από την παράταξή μας προ μηνών, είχε πολλάκις αναφέρει ότι οι συνεργασίες στην Αυτοδιοίκηση είναι θεμιτές, αρκεί να γίνονται κάτω από ένα πολιτικό πλαίσιο και όχι σε μια διαδικασία πλειοδοσίας. Την ίδια ακριβώς άποψη είχαμε και έχουμε και εμείς ως παράταξη, την ίδια θέση κρατήσαμε μέχρι σήμερα και την ίδια θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δυστυχώς όμως για τον κ. Ανδριώτη, αποδεικνύεται πως οι δικές του θέσεις και απόψεις άλλαξαν στην πορεία και η καρεκλοκενταυρία και ο αμοραλισμός υπερίσχυσαν για εκείνον».

Σε ό,τι αφορά το “συνοικέσιο” της παράταξής του με την Δημοτική Αρχή ο κ. Μαμάκος αναφέρει: «Η δική μας παράταξη δεν επέλεξε να συρθεί σε μια συνεργασία η οποία θα είχε ως βάση την καρέκλα και τα οικονομικά οφέλη, ως αντιστάθμισμα στο ναι σε όλα, κάτι που απορρίψαμε από την πρώτη στιγμή και το κάναμε σαφές σε όλους τους τόνους. Χαιρόμαστε γιατί διαπιστώνουμε πλέον ότι συγκεκριμένα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, τα οποία πολέμησαν με κάθε τρόπο την δική μας συνεργασία, συμπράττουν πλέον με τους θιασώτες του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και δικαιώνουν για μια ακόμη φορά την στάση μας να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και στις θέσεις μας».

Και καταλήγει με δύο ειρωνικά σχόλια – υστερόγραφα: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Ανδριώτη στα νέα του καθήκοντα ως οικονομικός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Φλώρου και ελπίζουμε να προχωρήσει και το θέμα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από το έργο της Λαγκάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προτείνουμε στο τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής να διοργανωθεί μια εκδήλωση όπου θα τιμηθούν όλοι οι άμισθοι και οι εθελοντές της. Πολλοί μαζεύτηκαν και πρέπει να τους τιμήσουμε…».