Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Νέες κυκλοφορίες για κάθε αναγνώστη

Όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, όλο και περισσότεροι θα είναι οι τίτλοι νέων βιβλίων, που θα βγαίνουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Στη σημερινή στήλη σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτά, το «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα», το «Μοντεσσόρι Στο Σπίτι με το Μωρό», «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ», το «Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις» και το «Σου αξίζει να ευτυχήσεις».

 

«Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα»

Το ιδιαίτερο αυτό ημερολόγιο του Κίνι Τζεφ επιστρέφει για 16η χρονιά. Σε αυτό ο Γκρεγκ Χέφλι και τα αθλήματα απλώς δεν ταιριάζουν. Η μαμά του, ωστόσο, τον πιέζει να κάνει μια προσπάθεια και να γραφτεί σε μια ομάδα μπάσκετ. Στα δοκιμαστικά ο Γκρεγκ τα πηγαίνει χάλια και είναι σίγουρος ότι δεν θα τον επιλέξουν, όμως, εντελώς αναπάντεχα, τελικά παίρνει μια θέση στη χειρότερη ομάδα. Καθώς ο Γκρεγκ και οι νέοι του συμπαίκτες ξεκινούν τη σεζόν, οι πιθανότητες να κερδίσουν έστω και σε ένα παιχνίδι είναι μικρές. Αλλά στον αθλητισμό τα πάντα μπορεί να συμβούν. Τη στιγμή που παίζονται όλα για όλα και η μπάλα είναι στα χέρια του Γκρεγκ, θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή θα χάσει τη μεγάλη του ευκαιρία;

Το «Ημερολόγιο Ενός Σπασίκλα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

«Μοντεσσόρι Στο Σπίτι με το Μωρό»

Αξιοποιώντας τις αρχές και τα εργαλεία της μεθόδου Μοντεσσόρι, οι καταξιωμένες παιδαγωγοί Simone Davies και Junnifa Uzodike μάς βοηθούν να κατανοήσουμε τις ανάγκες του μωρού, να το βοηθήσουμε στην ανάπτυξή του και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μια υγιή σχέση που θα μας συντροφεύει μια ζωή. Με εκατοντάδες συμβουλές και παραδείγματα, φωτογραφικό υλικό και χρήσιμους πίνακες, θα μάθετε πώς: Να προετοιμαστείτε για τον γονεϊκό ρόλο σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά,  να παρατηρείτε το μωρό σας για να καταλαβαίνετε τις πραγματικές του ανάγκες, χωρίς άγχος και προκαταλήψεις, να διαμορφώσετε κατάλληλα το σπίτι σας, ώστε να υπάρχουν χώροι στους οποίους τίποτα δεν απαγορεύεται, να οργανώσετε μοντεσσοριανές δραστηριότητες που ενισχύουν τη γλωσσική και κινητική εξέλιξη του μωρού με σεβασμό στον δικό του ρυθμό ανάπτυξης, να βοηθήσετε το μωρό να νιώθει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Το βιβλίο «Μοντεσόρι Στο Σπίτι με το Μωρό» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ»

H πρώτη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που εκδόθηκε ποτέ, πρωτοδημοσιευμένη σε δύο μέρη το 1887. Όλοι το ήξεραν ότι το κάστρο του Κάντερβιλ ήταν στοιχειωμένο. Όμως αυτό καθόλου δεν αποθάρρυνε την οικογένεια Ότις από το ν’ αγοράσει το κάστρο, αφού κανείς τους δεν πίστευε στα φαντάσματα. Ούτε, φυσικά, τα φοβόταν. Γι’ αυτό και η ζωή του γέρικου φαντάσματος του Κάντερβιλ θα γίνει πραγματικά δύσκολη εξαιτίας αυτών των διαφορετικών ανθρώπων. Η κλασική κι αγαπημένη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ, με αγωνία, χιούμορ αλλά και ειλικρινές συναίσθημα για το τι τελικά μπορεί να σημαίνει να είσαι φάντασμα, αλλά και για το ποιο είναι το πραγματικό νόημα του φόβου και της αγάπης.

Το «Φάντασμα του Κάντερβιλ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

«Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις»

Ένα εκπληκτικά εικονογραφημένο βιβλίο με εξαιρετικούς χάρτες πόλεων, που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων. Από τα τείχη της αρχαίας Ιεριχούς έως τη σύγχρονη μητρόπολη του Τόκιο, ανακάλυψε τι μπορούν οι πόλεις να μας πουν για το παρελθόν μας, εμπνέοντάς μας ταυτόχρονα να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Κάνε ένα ταξίδι ανακάλυψης και γίνε μάρτυρας της γέννησης της Δημοκρατίας στην Αθήνα, περπάτησε στους φωτισμένους δρόμους της Πόλης του Μπενίν βαθιά στο τροπικό δάσος της δυτικής Αφρικής ή ανακάλυψε πώς ήταν η ζωή στην από καιρό χαμένη πρωτεύουσα της Κίνας, τη Σιανγιάνγκ. Με 25 ειδικά διαμορφωμένους χάρτες πόλεων και με την καθοδήγηση ειδικών εφόρων του Βρετανικού Μουσείου, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο είναι γεμάτο αναρίθμητα γεγονότα για φιλομαθείς αναγνώστες που θα μπορούν να το διαβάζουν ξανά και ξανά.

«Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

«Σου αξίζει να ευτυχήσεις»

Μπορούν οι φουρτούνες της ζωής να σε κάνουν πιο δυνατό; Μπορεί ο φόβος να σε εξελίξει; Έχεις μάθει να συγχωρείς τον εαυτό σου; Βλέπεις το παρελθόν σαν βάρος ή το έχεις ξεπεράσει; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι τα κλειδιά για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή. Γιατί η αλήθεια είναι πως – αντίθετα με όσα μάς έμαθαν – είμαστε γεννημένοι για να ευτυχούμε. Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή. Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας. Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και – το κυριότερο – πώς την αξίζουμε!

Το «Σου αξίζει να ευτυχήσεις» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΒΟΛΕΪ: Δεν τα κατάφερε η Άθληση με τον Κόροιβο