Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Νέο “μέτωπο” στο Λαζαρέτο

Σήμερα θα ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην πλατεία Αλυσίδας και στο πρώτο τμήμα της οδού Αερ. Γιανναρέλλη όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων. Παράλληλα όμως τις τελευταίες μέρες η ΔΕΥΑΛ άνοιξε νέο μέτωπο στον παράδρομο, στο Λαζαρέτο, από τον οποίο διοχετευόταν η κυκλοφορία των οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να αντικατασταθούν και δύο κεντρικοί αγωγοί ύδρευσης που περνούν κάθετα τον δρόμο. Έτσι η κίνηση των οχημάτων γίνεται και πάλι από την οδό Αερ. Γιανναρέλλη μέχρι την Ζακύνθου όπου στρίβουν αριστερά για να βγουν στην πλατεία Αλυσίδας μέσω της οδού Βυζαντίου. 

Σύμφωνα με τον επιβλέποντα το έργο, Νίκο Ιππειώτη, πρόκειται για δύο αγωγούς που τροφοδοτούν με νερό την μεσαία και την υψηλή ζώνη, δηλαδή μεγάλο μέρος της Μυτιλήνης, οι οποίοι βρίσκονται σε σημείο όπου θα γίνουν εκσκαφές για την τοποθέτηση του νέου αγωγού ομβρίων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αντικατασταθούν και να τοποθετηθούν πάνω από το νέο αγωγό για να μην υπάρξουν προβλήματα. Οι παράλληλες αυτές παρεμβάσεις προκαλούν σύγχυση στους οδηγούς και τους πεζούς που καθημερινά βλέπουν ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλάζουν. 

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδες και για ορισμένες μέρες η κυκλοφορία επί της Αερ. Γιανναρέλλη θα διακοπεί εντελώς για να τοποθετηθούν οι νέοι αγωγοί. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα φθάνουν στο κέντρο της πόλης είτε μέσω της βόρειας παράκαμψης είτε από τον δρόμο των Αλυφαντών. Τέλος, κάτοικοι και επαγγελματίες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για την διακοπή νερού που θα υπάρξει τις ίδιες μέρες.