Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Νέο σύγχρονο πλυντήριο κάδων για το Δήμο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μετά από 3 χρόνια έχει αρχίσει ξανά εδώ και 5 μέρες το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων στη Μυτιλήνη και αναμένεται το αυτοκίνητο να συνεχίσει και στα χωριά, καθώς η αναγκαστική ανάληψη καθηκόντων εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για την καθαριότητα, μετά την αποχώρηση της Δήμητρας Αλεξανδρή, από τον Παναγιώτη Ζαφειρίου, φέρνει καλές ειδήσεις για το συγκεκριμένο τομέα και εικόνες βελτίωσης στην καθαριότητα του Δήμου.  

Ο κ. Ζαφειρίου στο μικρό διάστημα από την περίοδο του καλοκαιριού που ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα κατάφερε, σε συνεργασία με τα στελέχη και τους προϊσταμένους καθαριότητας, να υπάρχει καλύτερη οργάνωση, καθώς για παράδειγμα μετά από χρόνια λειτουργεί στην παλιά χωματερή της Παγανής ξανά ο χώρος επισκευής των απορριμματοφόρων. Σε αυτή τη βάση εντάσσεται και η επισκευή του πλυντηρίου κάδων του Δήμου που ήταν ακινητοποιημένο εδώ και 3 χρόνια, το οποίο έπιασε δουλειά, ξεκινώντας να πλένει τους κάδους από τη Χρυσομαλλούσα και αφού ολοκληρώσει το έργο του στη Μυτιλήνη θα επεκταθεί και στα χωριά.  

Xθες Πέμπτη ο Δήμος παρέλαβε ένα νέο σύγχρονο μεγάλο αυτοκίνητο – πλυντήριο κάδων, το οποίο είναι ταυτόχρονα και απορριμματοφόρο (10 τόνων) ενώ αναμένεται η παραλαβή και άλλων οχημάτων τον επόμενο μήνα.  

“Αυτοκινητάρα” με το Α κεφαλαίο το νέο απόκτημα!

Όπως εξήγησε στα Νέα της Λέσβου ο Παναγιώτης Ζαφειρίου «το πλυντήριο κάδων που διαθέτει ο Δήμος μας και καταφέραμε να επαναλειτουργήσουμε μετά από 3 χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, γιατί μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους συνδημότες μου. Αυτό το όχημα προϋποθέτει να υπάρχει μπροστά ένα απορριμματοφόρο να αδειάζει τον κάδο και μετά να τον παίρνει το πλυντήριο, να τον πλένει και να τον αφήνει στη θέση του και αυτό έχουμε ξεκινήσει να το κάνουμε εδώ και 5 μέρες. Όμως  με το νέο αυτοκίνητο, που παραλάβαμε σήμερα (σ.σ. χθες) και είναι υπερσύγχρονο, από το ίδιο όχημα γίνεται και η αποκομιδή και το πλύσιμο, δηλαδή αδειάζει τα σκουπίδια και απολυμαίνει τον κάδο πριν τον επανατοποθετήσουν οι εργάτες στη θέση του» είπε ο κ. Ζαφειρίου και σημείωσε ότι το νέο αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει άμεσα μόλις χορηγηθούν οι πινακίδες από τη Διεύθυνση Μεταφορών.

Χαρούμενος για τα όσα προσφέρει ο κ. Ζαφειρίου. Εδώ τον βλέπουμε στη μία από τις δύο εξ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητες σκούπες

Ο κ. Ζαφειρίου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον τομέα της καθαριότητας για την υποστήριξη των προσπαθειών του, όπως είπε, δείχνοντας στην εφημερίδα μας και τη μία από τις δύο νέες σκούπες, οι οποίες είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητες.

Το παλιό πλυντήριο κάδων επισκευάστηκε και έπιασε δουλειά στους δρόμους μετά από 3 χρόνια

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, εκφράζοντας από τα Νέα της Λέσβου τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του Δήμου, συγχαίροντας και τον κ. Ζαφειρίου για τις εικόνες βελτίωσης, τόνισε ότι «ως Δημοτική Αρχή επιτελέσαμε σημαντικό έργο, το οποίο δεν προβάλαμε και ίσως αυτό ήταν λάθος μας, δεν μας ενδιέφερε όμως η προβολή, αλλά το αποτέλεσμα.  Κάποιες από τις σημαντικές παρεμβάσεις μας, όπως το έργο της προκυμαίας αλλά και τα νέα οχήματα φαίνονται τώρα στο τέλος της θητείας μας και πιστεύω ότι οι δημότες αντιλαμβάνονται ότι βάλαμε και εμείς ένα σημαντικό λιθαράκι σε πείσμα όλων εκείνων που το μόνο που έκαναν ήταν να προσπαθούν να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας».

 

spot_img

More articles