Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νωρίτερα η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Από νωρίς θέτει επί τάπητος το ζήτημα της πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα για την φετινή περίοδο ο Παναγιώτης Χριστόφας, συγκαλώντας σύσκεψη σήμερα, στις 11 το πρωί, στο Δημαρχείο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι η επιμήκυνση της περιόδου κατά την οποία δεν θα κυκλοφορούν οχήματα στην συγκεκριμένη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου, όπου έχουν ανοίξει και λειτουργούν πολλά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, πρόσφατα παραδόθηκε στο Δήμο η κυκλοφοριακή μελέτη που είχε ανατεθεί για την εφαρμογή του μέτρου, ούτως ώστε να επιλυθούν προβλήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν ως προς την πρόσβαση κατοίκων και επαγγελματιών αλλά και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Στην σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Δήμαρχο έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Ψυχαγωγίας “Ασπίδα”, από τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Λέσβου, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Εκεί θα παρουσιαστεί η μελέτη που ανέθεσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης μεταξύ των εμπλεκομένων. 

Παράλληλα, ο Δήμος που έχει τη γενική ευθύνη για την εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να οριοθετήσει συγκεκριμένους χώρους όπου θα αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα, να σημανθούν με ειδικούς χρωματισμούς και να γνωμοδοτήσουν θετικά οι αρμόδιες Υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική Υπηρεσία), ώστε να λειτουργούν τα Λαδάδικα συνολικά ως πεζοδρομημένος χώρος. Αν υπάρξει συμφωνία και ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, το θέμα θα συζητηθεί στη Δημοτική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη της τελικής απόφασης. 

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η εφαρμογή της πεζοδρόμησης ίσχυε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τον Ιούνιο έως το τέλος Αυγούστου, αλλά φέτος η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής θα είναι να ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου και να ισχύσει έως τα μέσα Οκτωβρίου.

spot_img

More articles

spot_img