Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο Αυστριακός εθελοντής που βοηθάει τους Έλληνες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Είναι ο φύλακας-άγγελος των Ελλήνων από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης. Ο Αυστριακός Erwin Schrümpf, ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υπολογιστών, από το φθινόπωρο του 2012 έχει αφοσιωθεί στο να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. Έχει οργανώσει αμέτρητες αποστολές στην χώρα μας για να μεταφέρει ιατρικό, φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, και ό,τι άλλο μπορεί ν’ ανακουφίσει τους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε για μια ακόμη φορά στη Λέσβο και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η Λέσβος είναι μια από τις περιοχές που επισκέπτεται συχνά. Με τη βοήθεια της καλής φίλης του, γιατρού Φεβρωνίας Κανταρτζή, η οποία επίσης έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση, καταγράφει τις ανάγκες και επιστρέφει.

Ο φιλέλληνας Αυστριακός Έργουιν Στριούμφ είναι ιδρυτής της οργάνωσης “Ελληνική Βοήθεια”. Πρόκειται για μια ιδιωτική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας που από τα τέλη του 2012 έχει οργανώσει πάνω από  70  αποστολές, μεταφέροντας περίπου 100 τόνους βοήθειας που μοιράσθηκαν  σε πάνω από 20 ιατρικές – κοινωνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Το ναυάγιο

 

Μεγάλη ποσότητα ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού προσφέρθηκε από την Αυστριακή οργάνωση πριν λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Μεγάλη ποσότητα ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού προσφέρθηκε από την Αυστριακή οργάνωση πριν λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε μια τέτοια αποστολή του το Δεκέμβριο του 2014 έμελλε να ζήσει την τραγωδία του ναυαγίου του “Norman Atlantic” που συγκλόνισε την Ελλάδα και την Ιταλία. Εκείνος κατάφερε να σωθεί, ήταν ένας από τους λίγους επιζώντες, όμως το φορτηγό του με το οποίο είχε μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Πάτρα είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Πολύ γρήγορα επέστρεψε ξανά στο ίδιο ταξίδι. Χάρη στις γενναιόδωρες προσφορές που συγκέντρωσε στις αρχές του 2015, αντικατέστησε  το φορτηγό με νέο και συνεχίζει τις αποστολές του στην Ελλάδα, με τη Λέσβο ν’ αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς προορισμούς του.

«Εφοδιάζει με ιατροφαρμακευτικό υλικό που συλλέγει στην Αυστρία μέσα από δωρεές το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το κοινωνικό παντοπωλείο, το περιφερειακό ιατρείο Γέρας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου και άλλα. Τρόφιμα, γαζοεπίδεσμοι, ελαστικοί επίδεσμοι, ένας φορητός υπερηχοτομογράφος, αναπηρικά αμαξίδια, χειρουργικά εργαλεία, σύριγγες, νάρθηκες, παιδικές τροφές είναι μόνο ένα μέρος του υλικού που έχουμε παραλάβει μέχρι τώρα, καθώς στόχος του είναι να ανακουφίσει τις άπορες οικογένειες και να ενισχύσει τις δομές υγείας», λέει στα “Νέα της Λέσβου” η γιατρός Φεβρωνία Κανταρτζή, η οποία είναι ο συνδετικός κρίκος της Αυστριακής οργάνωσης με τις υπηρεσίες υγείας της Λέσβου.

Εφοδιάζει με ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα που συλλέγει στην Αυστρία από δωρεές μια σειρά ελληνικών νοσοκομείων αλλά και κοινωνικών κέντρων, σε συνεργασία με τους “Γιατρούς του κόσμου” και τα ελληνικά “Παιδικά Χωριά SOS”, δεχόμενος χρήματα μόνον για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς, όπως επίσης και για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης που ο ίδιος αγοράζει στην Ελλάδα και το διαθέτει σε οικογένειες που αδυνατούν να το προμηθευτούν. Έχει προσφέρει υλικό για να ενισχύσει επίσης τον στρατό, μέχρι… ελαστικά για την Αστυνομία!

afstriakos-3
Από τη συνάντηση του κ. Στριούμφ με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Η  μη κερδοσκοπική οργάνωση “Ελληνική βοήθεια” έχει θέσει ως στόχο να συμβάλει στην άμβλυνση των αφόρητων συνθηκών που δημιουργεί  στην ελληνική κοινωνία και την υγεία η κρίση. «Δεν δεχόμαστε ότι δεν παρέχεται επαρκής υγειονομική περίθαλψη στην πλούσια Ευρώπη», αναφέρει ο ίδιος στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Πάνω από  30 εθελοντές στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ελλάδα απαρτίζουν την ομάδα της οργάνωσης.

Τελευταία αποστολή του εκπληκτικού Έργουιν Στριούμφ ήταν την περασμένη εβδομάδα όταν παρέδωσε ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τη διοικήτρια του ιδρύματος κ. Ζερβού από την οποία ζήτησε να τον ενημερώσει για το υλικό που έχει άμεση ανάγκη το ίδρυμα, ώστε να επανέλθει στην επόμενη αποστολή του. Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα επιστρέψει στη Λέσβο για μια ακόμη αποστολή βοήθειας. Η “Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Αυστρία-Ελλάδα” το περασμένο καλοκαίρι μεσολάβησε ώστε το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στην Αυστρία να δωρίσει ένα ασθενοφόρο, αλλά και μεγάλο όγκο ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στην οργάνωση “Ελληνική Βοήθεια”.

Και όμως στους τοπικούς φορείς της Λέσβου και στην κοινωνία του νησιού ο κ. Στριούμφ παραμένει… άγνωστος.

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης είναι www.griechenlandhilfe.at.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img