Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Γρηγόρης Παττακός στο Βοστάνειο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης θα βρίσκεται σήμερα ο καρδιοχειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του Θεραπευτηρίου Υγεία, Γρηγόρης Παττακός, όπου θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή Γιώργο Καμπούρη και τον Αντιπρόεδρο Στρατή Γόμο. Ο Γρηγόρης Παττακός είναι γιος του καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού, έχοντας σπουδάσει και εκπαιδευτεί στην Αμερική πάνω στις τελευταίες τεχνικές για την καρδιολογία, ενώ η επιστροφή του στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια θεωρήθηκε από πολλούς μεγάλο τόλμημα, καθώς φεύγοντας από τις ΗΠΑ άφησε πίσω του μία σημαντική καριέρα που ανοιγόταν μπροστά του με πολλαπλάσιες απολαβές σε σχέση με τη χώρα μας.  

Στην Ελλάδα συνεργάζεται με το κορυφαίο ιδιωτικό Θεραπευτήριο που είναι το Υγεία, ενώ στη Μυτιλήνη μεταβαίνει σήμερα και λόγω του πατέρα του, ο οποίος έχει υποσχεθεί να βοηθήσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του νοσοκομείου.

 

Τους ενώνει ο Πολιχνίτος

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, ο Αντιπρόεδρος Στρατής Γόμος και ο καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός έχουν κοινό σημείο αναφοράς, τον Πολιχνίτο, απ’ όπου κατάγονται και μεγάλωσαν μαζί. Σε αυτό το πλαίσιο ο καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός είχε δεσμευθεί στον κ. Καμπούρη ότι θα βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί για τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου. Και μάλιστα εξαρχής είχε προσφερθεί να κατευθύνει γιατρούς της επιρροής του να συνεργαστούν με το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί. Ωστόσο  ο κ. Καμπούρης είχε ήδη βρει τον Επεμβατικό Καρδιολόγο του Ναυτικού Νοσοκομείου που απασχολείται σήμερα μία φορά την εβδομάδα και έχει ζητήσει από τον συγχωριανό του καρδιοχειρουργό βοήθεια για να βρεθεί Επεμβατικός Καρδιολόγος, που θα δεχτεί να υπηρετήσει μόνιμα στη Μυτιλήνη ώστε να υπάρχει συνεχώς γιατρός στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. 

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο το ενδιαφέρον της οικογένειας Παττακού, έχει ενδιαφέρον η σημερινή συνάντηση του γιου του Στρατή Παττακού, Γρηγόρη, που είναι γαλουχημένος με τις τεχνικές της καρδιολογίας που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, ως προς τα περιθώρια συνεργασίας του με το Βοστάνειο.

 

Ο Γρηγόρης Παττακός

«Χαιρόμαστε να βλέπουμε να προοδεύει ο τόπος μας και το νοσοκομείο καθώς το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο είναι μία θετική εξέλιξη και αναβαθμίζει την παροχή υγείας στη Λέσβο», είπε στα Νέα της Λέσβου ο κ. Παττακός από την Αθήνα όπου βρισκόταν χθες. Και συνέχισε: «Σε αυτό το πλαίσιο θα συναντηθώ με τον Διοικητή και τον Αντιπρόεδρο και θα ανταλλάξουμε απόψεις για επιστημονικά θέματα. Εννοείται πως ως καρδιοχειρουργός βρίσκομαι στην διάθεση των συμπατριωτών μου να βοηθήσω, φυσικά αυτό όμως στην Αθήνα».

Ο κ. Παττακός αναμένεται να ενημερωθεί για την λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και να κάνει και τις δικές του επισημάνσεις μέσα από την εμπειρία του, ώστε να μπορέσει το Βοστάνειο να βελτιωθεί κάνοντας βήματα μπροστά και εξελίσσοντας αυτόν τον τομέα από τη στιγμή πλέον που έχει στη διάθεσή του τον πολυπόθητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η εξειδίκευση του κ. Παττακού εκτός από καρδιοχειρουργός και στην διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδων είναι ένα σημαντικό σχετικά νέο κεφάλαιο για τη χώρα μας και έχει να κάνει με την αναίμακτη τοποθέτηση βαλβίδων της καρδιάς. Πρόκειται για μία μέθοδο η οποία καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες θα πρέπει προηγουμένως να περνούν από έγκριση από το αρμόδιο Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας. 

Οι βαλβίδες Tavi, όπως είναι γνωστές, τοποθετούνται με την ίδια μέθοδο που γίνεται και η στεφανιογραφία με τη διαφορά ότι με αυτές τις βαλβίδες η ενεργοποίηση του ασθενούς είναι άμεση σε αντίθεση με το ανοιχτό χειρουργείο. Μέχρι τώρα η τοποθέτηση τέτοιων βαλβίδων εγκρίνεται από τον ΕΟΠΥΥ μόνο για τα περιστατικά για τα οποία είναι μεγάλο το ρίσκο να υποβληθούν σε ανοιχτό χειρουργείο (συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας ή με βεβαρημένη υγεία), ιδιωτικά όμως ο καθένας μπορεί να κάνει αυτή την επιλογή αν αντέχει οικονομικά να καλύψει το κόστος.

Τέτοιες επεμβάσεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ποτέ στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης καθώς ανεξάρτητα της μεθοδολογίας με την οποία γίνεται η εμφύτευση των βαλβίδων Tavi μέσω του στεφανιογράφου (που έχουμε τέτοιο μηχάνημα και στο Βοστάνειο) για να αρχίσει και να τελειώσει μία τέτοια επέμβαση απαιτείται να υπάρχει πλήρως οργανωμένη καρδιοχειρουργική κλινική και τέτοια δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ το νοσοκομείο, τουλάχιστον για τις προσεχείς δεκαετίες.

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img