Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο «Παράδεισος» της γεύσης είναι στη Φίλια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η ταβέρνα «Παράδεισος», στην είσοδο της γραφικής Φίλιας, αποτελεί αγαπημένο προορισμό τώρα το χειμώνα για όσους αναζητούν ορεινές αποδράσεις σε χειμερινό τοπίο, σε συνδυασμό με μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές του τόπου μας, με αγνά προϊόντα.

Σε ένα όμορφο ζεστό περιβάλλον, δίπλα στο τζάκι, ο «Παράδεισος» αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο γεύσης. Σε περίοπτη θέση, προσφέρει άπλετη θέα του χωριού.

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση όπου η Μαρία βάζει την αγάπη και το μεράκι της στην κουζίνα και ο Σωτήρης την τέχνη του στο ψήσιμο των κρεατικών. Οι δυο τους αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό, για όσους αναζητούν καλό σπιτικό φαγητό και λαχταριστά κρεατικά στα κάρβουνα.

Παραδοσιακοί γκιουζλεμέδες με σπιτικό φύλλο, κρεμμυδοντολμάδες, κόκορας κρασάτος, ρεβίθια με κρέας, γιουβετσάκια σε πήλινα σκεύη, κισκέκ, κεφτέδες, πατατοκεφτέδες, ντολμαδάκια και λαχανοντολμάδες  είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που μοσχοβολάνε παράδοση και φτιάχνονται με αγνό παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας, καθώς και με ντόπια προϊόντα. Μεγάλη όμως είναι η ποικιλία στα κρεατικά, από παραγωγούς του χωριού, που ο Σωτήρης ψήνει με μαεστρία αναδεικνύοντας τη γεύση και το άρωμά τους.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε λεμονάτα παϊδάκια κοτόπουλο στη σχάρα, αλλά και αρνίσια παϊδάκια, όπως και κοντοσούβλι. Το φαγητό συνοδεύουν πλούσιες φρέσκιες αλλά και βραστές σαλάτες, όπως μυρωδάτα χόρτα του βουνού, παντζάρια, λαχανίδα, αλλά και άφθονο χύμα κρασί από την Ανεμότια. Εδώ θα βρείτε και αυθεντικό λαδοτύρι φτιαγμένο με παραδοσιακό τρόπο και διατηρημένο στο λάδι.

Ο «Παράδεισος» συγκεντρώνει επισκέπτες από όλο το νησί που σπεύδουν να γευτούν τα μοναδικά πιάτα του και να απολαύσουν τις ομορφιές της γραφικής Φίλιας. Διαθέτει και άνετο χώρο πάρκινγκ.

«Ιδιαίτερα τις Κυριακές προσπαθώ να ετοιμάζω όσο πιο πολλά πιάτα, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με την εποχή, αλλά και τα υλικά που διαθέτουμε. Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε πιάτα που μας ζητούν οι πελάτες κατόπιν παραγγελίας», λέει η Μαρία.

Η ίδια ετοιμάζει και υπέροχα σπιτικά γλυκά του κουταλιού, από ντόπια φρούτα εποχής, αλλά και λαχταριστά γλυκά ταψιού που προσφέρονται μετά το φαγητό για να ολοκληρώσουν απολαυστικά το γεύμα ή το δείπνο. Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα βρείτε επιδόρπιο, όπως μπλατζέτα χειροποίητη, μελομακάρονα, μπακλαβά, σπιτικό ρυζόγαλο με φρέσκο γάλα, αλλά και φρεσκοψημένο κανταΐφι. Ο «Παράδεισος» λειτουργεί το βράδυ, ενώ τις Κυριακές και τις γιορτές λειτουργεί και μεσημέρι. Οργανώνονται επίσης ειδικές βραδιές με ζωντανή μουσική, ενώ ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις.

Η ταβέρνα «Παράδεισος» είναι καθημερινά ανοιχτή από τις 6 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές μεσημέρι – βράδυ. 

Τηλ. 22530 98850 

 

spot_img

More articles

spot_img