Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ο «Θεόφιλος» στη Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Την εμβληματική παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη, με θέμα τη ζωή και την πορεία του Λέσβιου ζωγράφου της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και Ιστορίας, Θεόφιλου Κεφαλά-Χατζημιχαήλ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης από τις 17 έως τις 19 Μαΐου.

Στο έργο παρακολουθούμε τα βήματα του Θεόφιλου από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά”, θα φτάσει μέχρι το Βόλο και το Πήλιο, για να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του. Ο Θοδωρής Προκοπίου «μπαίνει στα παπούτσια» του Θεόφιλου και αφού ενθουσίασε το κοινό με την ερμηνεία του για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σεζόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων, έρχεται στην Μυτιλήνη. Και μάλιστα όχι για πρώτη φορά, καθώς η παράσταση έχει ανέβει ξανά τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην πόλη μας, όσο και σε άλλες περιοχές της Λέσβου με μεγάλη επιτυχία.

Το έργο «Θεόφιλος» παρουσιάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων το Δεκέμβριο του 2021, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις