Οι… 50 κλοπές στη ΛΕΒΑ! (video)

Καρέ-καρέ η δράση των αλλοδαπών, όπως την κατέγραψαν μέσα και έξω από το εργοστάσιο οι κάμερες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Το όσα συμβαίνουν στα χωριά βόρεια της Μυτιλήνης από τον Καρά-Τεπέ μέχρι και τους Πύργους Θερμής, με κλοπές και διαρρήξεις σε αγροικίες, αυτοκίνητα και κατοικίες, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Στη δεύτερη πλευρά βρίσκονται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στον περιφερειακό δρόμο της Μόριας, όπου εδώ πλέον τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά, καθώς έχουν αναγκαστεί να… μεταναστεύσουν επιχειρηματίες μη μπορώντας να αντέξουν τα καθημερινά χτυπήματα στις μονάδες τους και η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση την οποία μάλιστα ανέδειξαν τα “Νέα της Λέσβου” είναι αυτή της εταιρείας διανομών τροφίμων του Δημήτρη Ντουνιά<. Για όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν στην ίδια περιοχή τα προβλήματα είναι μεγάλα και καθημερινά ενώ η προστασία τους από την Αστυνομία ανύπαρκτη. Οι αστυνομικοί αγανακτισμένοι και σαστισμένοι δεν μπορούν και δεν φτάνουν για να ελέγξουν όλο αυτόν τον πληθυσμό ενώ ακόμα και η απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊου μετά τις 9 το βράδυ επί της ουσίας ισχύει μόνο για τους τύπους καθώς τα εγκληματικά στοιχεία μπορούν να κυκλοφορούν να σπάνε και να κλέβουν ανενόχλητα.
Μόνο η μονάδα του εργοστασίου της ΛΕΒΑ που ανήκει στην οικογένεια Μπουχλή και παράγει τα ξακουστά αλίπαστα της Μυτιλήνης και το ούζο “Σμυρνιώ” από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τώρα έχει πέσει θύμα κλοπής και διάρρηξης τουλάχιστον 50 φορές!! Ο εκπρόσωπος της εταιρείας μετέβη χθες στην αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων καθώς φθάνοντας το πρωί στο εργοστάσιο για να ξεκινήσουν την παραγωγή βρήκαν για άλλη μια φορά τη μονάδα σπασμένη.
Όπως η είπε η κ. Φώφη Μπουχλή μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” “έχουμε αγανακτήσει έσπασαν τα παράθυρα, μπήκαν μέσα στο εργοστάσιο χτυπούσαν οι συναγερμοί και φθάσαμε εμείς από τη Μυτιλήνη για να δούμε τί συμβαίνει ενώ η αστυνομία που βρισκόταν δτην πλησιέστερη απόσταση, δεν μετέβη στο σημείο για να τους σταματήσει…”

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»