Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Οι ομορφιές του Μεσοτόπου σε ένα ημερολόγιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο για το 2022 κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», με μια πλούσια συλλογή όμορφων φωτογραφιών… από ψηλά, «σαν τα θαλασσοπούλια» (όπως είναι και ο τίτλος του) από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. 

«Φέτος θα πετάξουμε γοργόφτερα πάνω απ’ τις ομορφιές του χωριού μας. Το βλέμμα θα ξεκολλήσει απ’ τη σιγουριά της γης, θ’ απλωθεί πάνω απ’ την απεραντοσύνη του γαλάζιου και θα μαγευτεί από τη λιτή, απέριττη ομορφιά που σκόρπισε η φύση πάνω από τούτο το μικρό κομμάτι του κόσμου, που για εμάς είναι η πιο ακριβή γωνιά της γης. Ο τόπος μας!», διαβάζουμε στο εισαγωγικό κείμενο του ημερολογίου, πριν ταξιδέψουμε στις σελίδες του στον Μεσότοπο, το Ταβάρι, τον Πορτό, τον Ποδαρά, τον Χρούσσο και τις άλλες πανέμορφες και ιδιαίτερες περιοχές του χωριού.

«Ένας καμβάς ονειρικός, μεγάλος ζωγράφος η φύση, με συνεργό τον άνθρωπο! Απλώνει τη θάλασσα, ξεδιπλώνει τη στεριά, βάφει με παιχνιδίσματα του φωτός ουρανό και σύννεφα, μαρτυρεί την ιστορία, σου δημιουργεί την επιθυμία άλλοτε να φωλιάσεις στην ασφάλεια της θαλπωρής κι άλλοτε να ξεδιπλώσεις τα φτερά και να πετάξεις στους ανοιχτούς ορίζοντες…», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Τη συλλογή φωτογραφιών επιμελήθηκε ο Κλέαρχος Βουρνάζος, ενώ τα κείμενα και τη γενική επιμέλεια υπογράφει η Παναγιώτα Πλωμαρίτου.

Για να προμηθευτείτε το ημερολόγιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο στα γραφεία του στην οδό Εθνικής Αντίστασης 33, στη Δάφνη (Αθήνα), τηλεφωνικά στο 210 9707417 ή μέσω email στο [email protected].

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img