Οι περιπέτειες της Μουτζουρίτσας

Spread the love

Έτσι τη βγάλανε τα παιδάκια την γατούλα που είχε μια μούρη σχεδόν σαν μουτζουρωμένη, σαν silver γκρι τρίχωμα με τσαχπινιά και νύχια επιθετικά.

Τούτη η γάτα ήταν της φιλενάδας μου και σύχναζε στον κήπο της γιατί την τάιζε και τη φρόντιζε.

Εγώ γνωστή γατο-μάνα άρχισα να τη χαϊδεύω και να παίζω μαζί της κι έτσι χωρίς να το καταλάβουνε την «έκλεψα», με αποτέλεσμα ολόκληρο τον υπόλοιπο καιρό ερχόταν πια στο δικό μας κτήμα απέναντι από το σπίτι της φιλενάδας μου.

Ομολογώ ότι μου έχει τόσο πολύ λείψει η γάτα στη ζωή μου, που μια χαρά βολεύτηκα και χασκογελούσα με τη φιλενάδα μου που διαμαρτυρόταν και έλεγε πόσο άπιστες είναι οι γάτες και πόσο συμφεροντολόγα είναι τούτη η Μουτζουρίτσα.

Πέρασε ο καιρός και η γάτα χάθηκε.

Ούτε στο δικό μας σπίτι, ούτε στης φίλης μου.

Πολύ στενοχωρήθηκα.

Τελικά τη βλέπουμε στους σκουπιδοτενεκέδες της περιοχής, λίγο πιο κάτω να κατοικοεδρεύει.

Και ό,τι κι αν κάνουμε δεν επανέρχεται στο σπίτι.

Εκεί έχουν μαζευτεί 2-3 ντουζίνες γάτες και κάποιοι φιλόζωοι φέρνουν φαγητά και τις ταΐζουν.

Δεν έχω αντίρρηση, αλλά γιατί να τις μετατρέψουν σε αλήτισσες σκουπιδόγατες αφού είχαν σπίτια

που τις φροντίζαμε και τις ταΐζαμε και τις είχαμε παρέα;

Τουλάχιστον γιατί δεν τις ταΐζουν σ’ ένα πιο ασφαλές σημείο παρά εκεί κοντά στους κάδους που πραγματικά αγριεύουν και βρομίζονται.

Τελικά αναλύσαμε ότι η Μουτζουρίτσα είχε κι άλλον ιδιοκτήτη, που τη φώναζε Ρακούν και η κυρία που την ταΐζει τη λέει Μιχάλη.

Έλεος!


Λεμονάτο μοσχαράκι

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο

Eκτέλεση

  1. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια και το σκόρδο σε λεπτές φέτες, και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  4. Τοποθετούμε μια ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  5. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μοσχάρι, και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Βάζουμε το καρότο και το σκόρδο, και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε  τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  9. Ρίχνουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1½ ώρα.
  10. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  11. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, και ρίχνουμε τα 2/3 στην κατσαρόλα.
  12. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.
  13. Σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση