Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Η σφαγή των Καλαβρύτων στη μεγάλη οθόνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου κάνει πρεμιέρα απόψε και θα προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στον κινηματογράφο Αρίων. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: Την αναζήτηση της ελπίδας.

Η ταινία προβάλλεται καθημερινά στις 21:00, το Σαββατοκύριακο και στις 18:15 και την Τετάρτη και στις 19:30, με πρωταγωνιστές τους Max Von Sydow, Astrid Roos, ∆ανάη Σκιάδη, Νικόλα Παπαγιάννη, Martin Laer, Alice Krige και Tomas Arana. 

Για τους μικρούς σινεφίλ, το Σαββατοκύριακο στις 17:45 προβάλλεται η μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Αρχηγός από κούνια 2». Στο σίκουελ της επιτυχημένης πρώτης ταινίας, τα αδέρφια Τέμπλετον έχουν ενηλικιωθεί και δυστυχώς απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως ένας νέος αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα… οικογενειακή υπόθεση που δεν θα έχει προηγούμενο.

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο στις 17:45 προβάλλεται ξανά και το Dune του Ντενί Βιλνέβ.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img