Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τον 9χρονο Γιάννη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

 

  • Συμμέτοχες στον αγώνα 9χρονου μαθητή που παλεύει με επιθετική μορφή καρκίνου οι ομάδες του Ερμή Παμφίλων και της Άθλησης, αύριο, στο κλειστό της Νεάπολης
  • «Υποκλινόμαστε στον αγώνα αυτού του παιδιού», δηλώνει συγκινημένος ο Σωκράτης Γιακουμής, καλώντας την τοπική κοινωνία να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον κουμπαρά που θα βρίσκεται στην είσοδο του Κλειστού

Κάθε παιδί που προσβάλλεται από καρκίνο είναι ένας αγωνιστής της ζωής, όμως, ο 9χρονος σήμερα Γιάννης αξίζει μία θέση λίγο ψηλότερα στο βάθρο, καθώς παλεύει εδώ και χρόνια με μία επιθετική μορφή της επάρατης νόσου (οστεοσάρκωμα), με συνέπεια κάπου στην ηλικία των τριών ετών να ακρωτηριαστεί χάνοντας το δεξί του πόδι, όμως δεν το έβαλε κάτω. Το παιδί κατάφερε να σταθεί όρθιο με τεχνητό μέλος και να συνεχίσει να αγωνίζεται με άνισους όρους απέναντι στον καρκίνο. Ένας τοσοδούλης συνάνθρωπός μας με τόσο σθένος, ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου.  Και δίπλα του πολλές περιοχές της Ελλάδας που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια της οικογένειας για τη σωτηρία του μικρού μαθητή, ο οποίος χτυπήθηκε ξανά και ξανά από υποτροπές και τώρα πια δίνει τη μεγάλη μάχη σε νοσοκομείο της Αμερικής. 

Ο Γιάννης θα μπορούσε να ήταν το παιδί του καθενός μας, δεν κατάγεται από τη Λέσβο, αυτό όμως δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το τι θα κάνει η τοπική κοινωνία και πώς θα αντιδράσει. Η κοινωνία της Λέσβου μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, μπορεί άλλοτε να αντιδρά εκεί που δεν πρέπει και άλλοτε να μην αντιδρά εκεί που πρέπει, όμως, σε αυτό που λέγεται ανθρωπισμός έχει δείξει χρόνια τώρα ένα απίστευτα μεγάλο μεγαλείο. Όχι μόνο σε παιδιά που προσβλήθηκαν από δύσκολα νοσήματα, αλλά και στο μεταναστευτικό και σε κάθε άλλη ανάγκη οι κάτοικοι της Λέσβου, μέσα στις διαφωνίες τους, τα προβλήματα και πολλές φορές και στη μιζέρια που ταλανίζει αυτόν τον τόπο, ενώθηκαν σαν μία γροθιά μπροστά στην ανάγκη των συνανθρώπων τους και βοήθησαν όχι από το πλεόνασμα, αλλά από το υστέρημά τους.

Ο 9χρονος Γιάννης Κορολόγος στα χρόνια αυτά που πάλευε με τον καρκίνο στα νοσοκομεία των Αθηνών νοσηλεύτηκε μαζί με ένα δικό μας παιδί, ένα παιδί από τα βορειόχωρα της Λέσβου, που και αυτό προσβλήθηκε από τον καρκίνο και ξεπέρασε το πρόβλημα. Τα δύο παιδιά μέσα στον αγώνα και την αγωνία τους έγιναν φίλοι, ώστε σήμερα οι συγγενείς του μαθητή που κατάγεται από τη Λέσβο να παίρνουν την πρωτοβουλία ο αγώνας που είναι προγραμματισμένος να γίνει αύριο στο κλειστό της Νεάπολης, να αποτελέσει μία ευκαιρία για συγκέντρωση χρημάτων, που θα επιτρέψουν στον 9χρονο μαθητή, τον Γιάννη από τον Άγιο Ιωάννη το Ρέντη, να συνεχίσει να παλεύει και να βγει νικητής. 

Η ιστορία του Γιάννη έχει φέρει κοντά στο παιδί αθλητές πρωταθλητές, ενώ συγκίνησε το πανελλήνιο η εκπλήρωση της επιθυμίας του να οδηγήσει μία μικρή μοτοσικλέτα αφού του αρέσουν οι μηχανές. 

Στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο πέρα από έναν ακόμη ακρωτηριασμό και χωρίς ελπίδες για ζωή με τη βοήθεια της ελληνικής κοινωνίας το παιδί κατάφερε και πήγε στην Αμερική καθώς συγκεντρώθηκαν χρήματα. Ωστόσο το κόστος νοσηλείας ειδικά γι’ αυτά τα νοσήματα στην Αμερική είναι τεράστιο για να μπορέσει να ανταποκριθεί η οικογένειά του και συγκεντρώνονται χρήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσα στο καλοκαίρι έγινε και εκδήλωση από το Δήμο της Νίκαιας όπου είναι δημότης, ώστε να συγκεντρωθούν τα 75.000 δολάρια που χρειάστηκαν στην αρχή.  Τώρα το παιδί βρίσκεται στην Αμερική στο MD Anderson στο Houston και η οικονομική δυνατότητα της οικογένειας θα κρίνει πόσο ακόμα θα μείνουν και θα παλέψουν.

Η πρωτοβουλία των Παμφίλων

Μπροστά σε αυτή την προσπάθεια που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο ο Ερμής Παμφίλων έλαβε την πρωτοβουλία, μαζί με την Άθληση, εν όψει του μεταξύ τους αγώνα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος γυναικών, που θα γίνει αύριο, στο κλειστό της Νεάπολης με ώρα έναρξης στις 18:00  να στηρίξουν τον μικρό Γιάννη, που δίνει τον δικό του αγώνα ζωής! Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου ο Σωκράτης Γιακουμής από την πλευρά της Άθλησης «είναι μία πρωτοβουλία που ανήκει στον Ερμή Παμφίλων που μας κάλεσε να συμμετάσχουμε και φυσικά ούτε συζήτηση, με όλες μας τις δυνάμεις όλοι μαζί υποκλινόμαστε μπροστά στον αγώνα αυτού του παιδιού και καλούμε και την τοπική κοινωνία να δώσει το παρών στο κλειστό της Νεάπολης και να στηρίξει την προσπάθεια».

Στην είσοδο του γηπέδου αύριο Σάββατο, θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα προαιρετικός κουμπαράς για την ενίσχυση του Γιάννη! «Ας κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε!

“Αν σώσεις έστω κι ένα παιδί, σώζεις τον κόσμο ολόκληρο…”», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο ομάδες.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img