Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Γυναικών

Αναμφισβήτητα το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών της Ερεσού αποτελεί μια κομβική κοινωνικοπολιτιστική διοργάνωση για τη Λέσβο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων γυναικών από όλο τον κόσμο, πολλές από τις οποίες κάθε Σεπτέμβρη έρχονται στο νησί μας ειδικά γι’ αυτό. Φέτος, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με σχεδόν 60 διαφορετικές εκδηλώσεις, που ξεκινούσαν από νωρίς το πρωί και τέλειωναν αργά το βράδυ.

Από καθαρισμούς ακτών και περιπάτους, μέχρι… kick boxing, yoga, pilates ή εργαστήρια γαστρονομίας, αλλά και μουσικές βραδιές, όπως εκείνη της εναρκτήριας συναυλίας με την Ηρώ στο λιμάνι της Σκάλας Ερεσού, γέμισαν το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που ζωντάνεψε ακόμη περισσότερο την περιοχή για δύο εβδομάδες περίπου. Ενός φεστιβάλ βέβαια, που είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα σύνολο πολιτιστικών δρώμενων, όπως και η Ερεσός κάτι πολύ περισσότερο από τον τόπο πραγματοποίησής τους. 

«Η Ερεσός άλλαξε τη ζωή πολλών γυναικών από όλο τον κόσμο. Είναι ένα μέρος, όπου οι γυναίκες αναζήτησαν την ταυτότητά τους και ασφάλεια. Η Ερεσός μπορεί να αποτελέσει χώρο συνάντησης για μελετητές ζητημάτων φύλου από όλο τον κόσμο, κι όχι απλώς ο χώρος πραγματοποίησης ενός περιθωριακού φεστιβάλ», είχε σημειώσει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» πριν λίγους μήνες η Τζέλη Χατζηδημητρίου, στο πλαίσιο συνέντευξής της για την ταινία ντοκιμαντέρ «Λesvia».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών της Ερεσού ανανεώνει το ραντεβού του για του χρόνου από τις 10 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2022.