Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

«Όταν η Λέσβος διεκδικεί με σοβαρότητα»

Την ικανοποίησή του για την αύξηση του προϋπολογισμού, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το Leader με 50 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και – όπως πρώτα έχουν γράψει τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ – η ΕΠΑΛ θα λάβει επιπλέον 7,9 εκατομμύρια ευρώ ώστε να ενταχθούν το σύνολο των επενδύσεων, που πληρούν τις προϋποθέσεις στον τόπο μας, εκφράζει το γραφείο αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει την ΕΤΑΛ για το έργο της σημειώνοντας ότι «εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Διοίκηση και στα στελέχη της ΕΤΑΛ ΑΕ, που όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψαν ούτε στιγμή να διεκδικούν την αύξηση του προϋπολογισμού, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο πως όταν η Λέσβος διεκδικεί ενωμένα, με σοβαρότητα, επιμονή και κυρίως με σωστή τεκμηρίωση μπορεί να παίρνει αυτό που δικαιούται». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν, ειδικά στον αγροδιατροφικό τομέα, είναι απολύτως απαραίτητες για την ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς η Λέσβος και το Βόρειο Αιγαίο  έχουν μείνει πίσω στον αναπτυξιακό τομέα και θα πρέπει να επιταχυνθούν τα διάφορα επενδυτικά και αναπτυξιακά προγράμματα για να καλυφθεί η απόσταση που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. 

«Είμαστε βέβαιοι πως στην συγκεκριμένη περίπτωση οι άνθρωποι της ΕΤΑΛ ΑΕ, όπως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, θα κάνουν κι αυτή τη φορά το καλύτερο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε επισημάνει την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης από την υπερδέσμευση των 175 εκατ. ευρώ, που είχε αφήσει, για το σκοπό αυτό, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ της κυβέρνησης Τσίπρα. 

«Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Λιβανός  βρήκαν επιτέλους τα 50 εκατ. που είχε αφαιρέσει ο κ. Βορίδης από την παραπάνω υπερδέσμευση και με δυο χρόνια καθυστέρηση δίνουν στη Λέσβο αυτό που δικαιούται», αναφέρει το γραφείο αγροτικού Λέσβου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.