Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Όταν ο Δήμος… είναι Δήμος!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Απλά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τον τόπο μας πιο όμορφο, ώστε να μην εκτίθεται η Μυτιλήνη στα μάτια των επισκεπτών, αλλά να βγάζει την εικόνα μιας πιο ανθρώπινης πόλης. 

Από τις παρεμβάσεις που έγινε χθες είναι και το φρεσκάρισμα του τοίχου στο Γενί Τζαμί της Μυτιλήνης, το οποίο επισκέπτονται κατά χιλιάδες οι Τούρκοι τουρίστες όλο το χρόνο, βλέποντας τα γκράφιτι να προσβάλλουν το οθωμανικό μνημείο. 

Έχουμε γράψει τρεις φορές γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια, η μία φορά το τελευταίο δίμηνο και αυτή ήταν αρκετή για να ασχοληθεί ο νέος Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, ώστε με μερικά κιλά μπογιά (και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι το έβαψαν και καλά, όχι πασαλείμματα) να είναι όλα βαμμένα και νοικοκυρεμένα στο Γενί Τζαμί. 

Γι’ αυτά τα λίγα κιλά μπογιάς που απαιτήθηκαν έπρεπε να γράφουμε και να ξαναγράφουμε 5 χρόνια τώρα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, ενώ τα πράγματα ήταν πάρα πολύ απλά.

Δεν αμφιβάλαμε για τα αντανακλαστικά του νέου Δημάρχου, ο άνθρωπος κάθε μέρα αποδεικνύει ότι έχει όρεξη να νοικοκυρέψει τον τόπο του και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε μία περίοδο που δεν περισσεύει εργάτης στο Δήμο. Απεναντίας μάλιστα υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγω των συμβάσεων που έληξαν και δεν ανανεώθηκαν. Με λιγότερους υπαλλήλους περισσότερα πράγματα για την καθημερινότητα των πολιτών από μια νέα Δημοτική Αρχή, που φαίνεται ΠΑΝΤΟΥ πριν καν συμπληρώσει το πρώτο δίμηνο της θητείας της.

spot_img

More articles

spot_img