Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΟΥΖΟ LESVION ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ: Γεύση με βαριά κληρονομιά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το ούζο Lesvion της αποσταγματοποιίας ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ είναι ένα απόλυτα ελληνικό προϊόν, που παράγεται από ελληνικό οινόπνευμα και γλυκάνισο από το Λισβόρι. Χωρίς ζάχαρη για να πίνεται πιο ευχάριστα και με διαδικασία απόσταξης, που διαρκεί αρκετό χρόνο ώστε να απελευθερώνονται όλα τα αρώματα των (αρωματικών) βοτάνων που χρησιμοποιούνται, να ωριμάσει κατάλληλα και να προσδώσει στο μέγιστο τη γεύση που κάνει το ούζο ξεχωριστό.

Ένα πιοτό σφιχταγκαλιασμένο με τους ανθρώπους και τον ήλιο της Ελλάδας! Άρρηκτα συνυφασμένο με την αγαπημένη μας παρέα και απόλυτα ταιριαστό με λιτούς αλλά γευστικούς μεζέδες!

Υψηλή ποιότητα

Η αποσταγματοποιία ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ συνδυάζει την παράδοση και την εμπειρία με την τεχνολογία στις νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4.500 τ.μ., οι οποίες είναι εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. Στο χώρο παραγωγής και εμφιάλωσης του ούζου Lesvion όλα μαρτυρούν την επιμέλεια με την οποία οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης μερίμνησαν ακόμα και για την τελευταία λεπτομέρεια.

Όλη η διαδικασία της απόσταξης γίνεται σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα, ενώ το απόσταγμα φυλάσσεται σε ανοξείδωτες υπερσύγχρονες δεξαμενές για 2 μήνες ώστε να αναδείξει τα αρώματά του και να αποδώσει τη μεστή γεύση του ούζου που απολαμβάνει και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος. Έπειτα, παρασκευάζεται με μαεστρία το ούζο, φιλτράρεται σε ειδικού τύπου ανοξείδωτο φίλτρο και τυποποιείται σε υψηλής δυναμικότητας αυτόματο μηχάνημα εμφιάλωσης-σφράγισης-ετικετοποίησης. 

Οδηγός η παράδοση

Η ιστορία της ποτοποιίας ξεκινά από τον Ιωάννη Λίνο, ο οποίος γεννήθηκε το 1927 και είχε καταγωγή από τα Μοσχονήσια της Μικράς Ασίας. Το 1940 σε ηλικία μόλις 13 ετών άρχισε να εργάζεται σε έναν φίλο του πατέρα του που ασχολούνταν με τα ποτά και ιδιαίτερα με το ούζο. Έτσι έγινε η αρχή!

Ο Ιωάννης Λίνος γοητεύθηκε από τη μαγεία της απόσταξης και αποφάσισε πως αυτό θα τον συντροφεύει σε όλη του τη ζωή. Αργότερα, εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της Λέσβου γνωρίζοντας από κοντά τους σπόρους και τις ιδιαιτερότητές τους, τα βότανα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός εξαιρετικού αποστάγματος με μοναδική γεύση και ξεχωριστό άρωμα. 

Φτάνοντας στα 1958 ο Ιωάννης Λίνος ιδρύει σε συνεργασία με τον Ορέστη Παπασταύρου τη δική του ποτοποιία. Έπειτα, το 1983, τη σκυτάλη πήρε ο γιος του Κωνσταντίνος Ι. Λίνος, ο οποίος συνέχισε την παράδοση στην απόσταξη, με την ίδια αγάπη και αφοσίωση που είχε ο πατέρας του, προσθέτοντας την δική του οπτική για την δημιουργία ενός ακόμη πιο εκλεπτυσμένου αποστάγματος. 

Σήμερα, ο γιος του Κωνσταντίνου Λίνου, Ιωάννης Κ. Λίνος δημιούργησε τη δική του επιχείρηση Ούζο Lesvion γνωρίζοντας το βάρος της ιστορίας που φέρει στις πλάτες του για την τήρηση όλων όσων έχει διδαχθεί από τον παππού και τον πατέρα του, με σκοπό τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας την οποία έχει αναγνωρίσει ολόκληρη η Λέσβος.

Μπορείτε να βρείτε το ούζο Lesvion στα καταστήματα, σε ταβέρνες και εστιατόρια και μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ποτοποιία στο 2 χλμ. Ε.Ο. Μυτιλήνης – Θερμής, τηλεφωνικά στο 2251 027100 και μέσω email στο [email protected], ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η ιστοσελίδα στο https://ouzolesvion.gr/

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img