Ούζο «Veto»: Το ούζο της Μυτιλήνης

Η οικογένεια Σπέντζα από το 1892 μέχρι σήμερα διατηρεί αναλλοίωτα τα μυστικά, το πλούσιο  άρωμα του γλυκάνισου Λισβορίου και τη γεύση του φημισμένου ούζου «Veto» Μυτιλήνης. Τέσσερις γενιές συνεχίζουν την παράδοση βάζοντας ο καθένας τη σφραγίδα του σε νέες ιδέες, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής. Από το 2013 όταν ανέλαβε τα ηνία, ο σημερινός ιδιοκτήτης, Δημήτρης Σπέντζας, έχοντας σαν παρακαταθήκη την ήδη πετυχημένη πορεία που ακολούθησαν ο πατέρας του Γιώργος, ο παππούς και προπάππους του, πρόσθεσε καινοτόμες ιδέες που έφεραν ανανέωση και έκαναν ακόμη πιο ανταγωνιστικό το προϊόν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αποσταγματοποιία Σπέντζα ξεκίνησε το 1892 στην Πέργαμο της Μ. Ασίας από τον Γιώργη Σπέντζα και συνεχίστηκε το 1948 από τον Δημήτριο Σπέντζα στην Μυτιλήνη της Λέσβου, με την ονομασία Ouzo “VETO” Μυτιλήνης. Αρχικά λειτούργησε στην πλατεία Σαπφούς και αργότερα στο χώρο όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα, στο λιμάνι της πόλης, ακριβώς απέναντι από το Τελωνείο. 

Το 2004 ο Γιώργος Σπέντζας (τρίτη γενιά) με βασικές αξίες την ποιότητα, την συνέπεια, την καινοτομία και το πάθος για πρόοδο και ανάπτυξη, επιτυγχάνει την έγκριση της πρώτης πανελλαδικά επίσημης άδειας από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για την εμφιάλωση και εμπορία του ούζου σε μεταλλικούς περιέκτες.

Το Ουζο Veto Μetallic σε μεταλλική καλαίσθητη συσκευασία, αποτελεί μια εξαίρετη πρόταση για εύκολη μεταφορά για όσους ταξιδεύουν ή όσους θέλουν να στείλουν το φημισμένο ούζο της Μυτιλήνης δώρο στο εξωτερικό. 

Tο 2013, ο γιος του, Δηµήτρης Σπέντζας, παρέλαβε τη σκυτάλη της αποσταγματοποιίας,  συνεχίζοντας την παράδοση, προσθέτοντας το μεράκι και τις νέες σύγχρονες ιδέες, που έφεραν ανανέωση. Επανασχεδιάστηκαν εκείνη την περίοδο όλες οι συσκευασίες και επεκτάθηκε η ομάδα των προϊόντων με το απόσταγμα 100%. 

Το 2014, ένα γνήσιο premium Ούζο 100% εξ αποστάξεως, ολοκληρώνει την σειρά των προϊόντων με την ονομασία Ούζο «SPENTZA», για όσους αναζητούν πιο σπάνιες γεύσεις.

Δίπλα στο ούζο Veto Silver, το ούζο Veto Gold, το ούζο Veto Metallic προστέθηκε και το ούζο «Spentza», τα τέσσερα προϊόντα της εταιρείας.

Πριν από δυο χρόνια δημιουργήθηκε η  μοντέρνα ιστοσελίδα του Οuzο Veto (www.ouzoveto.gr) όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει την ιστορία της εταιρείας και τα προϊόντα της.

Όλα αυτά τα χρόνια η αποσταγματοποιία Σπέντζα με αφοσίωση και μεράκι, συνδυάζει για την παραγωγή των προϊόντων της σύγχρονες μεθόδους και αξίες, με στόχο να προσφέρει συνεχώς τα καλύτερα προϊόντα στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. 

Θα βρείτε το Ούζο Veto στην οδό Τζέιμς Αριστάρχου 1, στη Μυτιλήνη (στο λιμάνι απέναντι από το Τελωνείο). 

Τηλ. 22510 24660 – www.ouzoveto.gr