«…Παίζουμε;»

«Παίζουμε;», είναι η πιο συχνή ερώτηση των παιδιών, κι όταν οι δυο γονείς εργάζονται η απασχόληση των μικρών γίνεται δύσκολη υπόθεση.

Σαν μητέρα και η ίδια η κ. Δήμητρα Ματζουράνη αποφάσισε να δημιουργήσει ένα χώρο για να καλύψει αυτή την ανάγκη. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «…Παίζουμε;», ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο στην οδό Λεσβώνακτος στην Επάνω Σκάλα και μέσα σε λίγους μήνες έχει κερδίσει την αγάπη των παιδιών και την εμπιστοσύνη των γονιών.


Με έμφαση στο μαμαδίστικο περιβάλλον, το Κέντρο είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά με παιχνίδια, κατασκευές, ομαδικές εργασίες.


Το καλοκαιρινό ωράριο είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. Πέρα από τη φύλαξη των παιδιών σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο «…Παίζουμε;» τα παιδιά απασχολούνται με μουσικοκινητική , πηλό, ζωγραφική, κατασκευές, γνωρίζουν τα παλιά παιχνίδια που έπαιζαν στις γειτονιές. Θα οργανώνονται επίσης στη διάρκεια του καλοκαιριού διάφορα event και συγκεκριμένα από τις 25 Ιουνίου από το γυμναστήριο Παπάζογλου θα γίνει μάθημα γιόγκα για παιδιά. Σκοπός είναι το μάθημα αυτό να ενταχθεί σε τακτική βάση στο πρόγραμμα του Κέντρου.


Λειτουργεί σε δυο τμήματα από ηλικίες 5 -7 ετών και από 8 -12 ετών. Το χειμώνα το «…Παίζουμε;» θα λειτουργεί τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα πρωινές ώρες, ενώ φέτος από το Σεπτέμβριο μια νέα υπηρεσία, που θα ενταχθεί στην λειτουργία του, θα είναι και η προετοιμασία για το σχολείο για παιδιά του δημοτικού.


«Η αγάπη μου για τα παιδιά με έκανε να δημιουργήσω αυτό το χώρο που θέλουμε να γίνει ένας χώρος διασκέδασης, ψυχαγωγίας, αλλά και μάθησης και εκπαίδευσης των παιδιών. Πέρα από το παιχνίδι μαθαίνουν κανόνες της ομάδας, μαθαίνουν τη συνεργασία, καλούς τρόπους, μαθαίνουν να προσέχουν το χώρο τους, ενώ μέσα από τις δραστηριότητες που οργανώνουμε τους κεντρίζουμε το ενδιαφέρον, εξάπτουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους», λέει στα «Ν.τ.Λ.» η κ. Ματζουράνη.
Το «…Παίζουμε;» θα το βρείτε στην οδό Λεσβώνακτος 16, δίπλα στις πρώην φαρμακαποθήκες ΣΥΦΑΛ, παραπλεύρως του φαρμακείου Σηφάκη.
Τηλ. επικοινωνίας 6946314630, 2251025537. Αναζητήστε το «…Παίζουμε;» και στη σελίδα του στο facebook με άφθονο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες.