Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Παραιτήθηκε ο Σ. Χαραλάμπους


  • Η Ελένη Μητσέλλη προορίζεται για την θέση της Προέδρου που θα εκλεγεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διοίκησης, την Παρασκευή
  • Σκέψεις για παραίτηση και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, Σ. Μαρινάτο

Παρελθόν από την προεδρία της ΑΔΕΛ αποτελεί ο Συμεών Χαραλάμπους, που υπέβαλλε και επίσημα την παραίτησή του στην Δημοτική Αρχή. Όπως είχαν αποκαλύψει από τις αρχές του μήνα τα “Νέα της Λέσβου”, ο Δημοτικός Σύμβουλος αποφάσισε να αποχωρήσει επικαλούμενος αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ θα παραμείνει στην Διοίκηση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας ως απλό μέλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, νέα Πρόεδρος της Εταιρείας θα είναι η Ελένη Μητσέλλη που είχε οριστεί εξ’ αρχής ως μέλος του Δ.Σ.

Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, τελικά ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, δεν κατάφερε να μεταπείσει τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ευεργέτουλα από την απόφαση που είχε πάρει εδώ και καιρό να παραδώσει τα αυξημένα καθήκοντά του στην ΑΔΕΛ, η οποία περνά μια κρίσιμη φάση και απαιτεί εντατική δουλειά για να μπορέσει πράγματι να λειτουργήσει ως Αναπτυξιακή Εταιρεία αξιοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Ο Σ. Χαραλάμπους ορίστηκε Πρόεδρος της Εταιρείας στις αρχές του 2020, με Αντιπρόεδρο τον Μιχάλη Φραντζέσκο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Σωτήρη Μαρινάτο. Χρέη Γραμματέα στην ΑΔΕΛ εκτελεί η Ειδική Σύμβουλος του Ταξιάρχη Βέρρου, Ταξιαρχούλα Πνακά, ενώ από το Δήμο Δυτικής Λέσβου συμμετέχει επίσης στην Διοίκηση ο Αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αλάνης. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Θανάσης Ψούνος, η Δέσποινα Πατσέλλη, η Ελένη Μητσέλλη και ο Προκόπης Σαρρής

Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΛ έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και εκεί ο κ. Χαραλάμπους θα παραδώσει και επίσημα την σκυτάλη στη νέα Πρόεδρο, που εκτός απροόπτου θα είναι η Ελένη Μητσέλλη, η οποία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Δημάρχου στις εκλογές. 

Την ίδια ώρα όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται μία ακόμη ηχηρή παραίτηση από την Διοίκηση της Εταιρείας, αυτή του Διευθύνοντα Συμβούλου, Σωτήρη Μαρινάτου. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, που επίσης ήταν υποψήφιος με την παράταξη “Δύναμη ενότητας”, σκέφτεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Σ. Χαραλάμπους μετά από 2 χρόνια θητείας με αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η πανδημία στάθηκε τροχοπέδη σε πολλές προσπάθειες που έγιναν προς την κατεύθυνση αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει την τελική απόφαση, αλλά αν πράγματι μείνει κενή και η θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα για την αντικατάσταση του Σ. Μαρινάτου είναι αυτό του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, Προκόπη Σαρρή. Ο κ. Σαρρής μετέχει, όπως προαναφέραμε, στο Δ.Σ. ως απλό μέλος και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ΑΔΕΛ από δω και πέρα.