Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Παράκαμψη στο Πλωμάρι και αντιπλημμυρικά έργα στην Καλλονή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με καλές ειδήσεις κλείνει η χρονιά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που ανακοίνωσε χθες ότι ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν από την ανάδοχη εταιρεία στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δύο σημαντικότατες μελέτες που ανατέθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη πριν μερικούς μήνες. Πρόκειται για την μελέτη της παράκαμψης του Πλωμαρίου προς Μελίντα από την πλευρά του Μεγαλοχωρίου και την μελέτη αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Τσικνιά. 

Οι ενέργειες για την δημιουργία της παράκαμψης είχαν ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια, από τον πρώην Δήμαρχο Πλωμαρίου, Μιχάλη Μαμάκο, με σκοπό την εξυπηρέτηση και την ταχύτερη πρόσβαση στην Μελίντα και το Μεγαλοχώρι τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών. Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καλλονή και συγκεκριμένα στην Αρίσβη, επίσης είχαν τεθεί επί τάπητος πολλές φορές στο παρελθόν λόγω των ζημιών που προκαλούνται από την υπερχείλιση του ποταμού, αλλά δεν είχαν μελετηθεί μέχρι σήμερα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, «η ολοκλήρωση των δύο μελετών χάρις στις προσπάθειες του Περιφερειάρχη και στις πιέσεις επίσπευσης από πλευράς της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, που αφορούν δύο σημαντικά έργα για τη Λέσβο, παρέμενε επί πολλά χρόνια στις προθέσεις και χωρίς εξελίξεις στη διαδικασία ωρίμανσης. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που πριν εκπνεύσει το 2021 ολοκληρώθηκαν δύο τεχνικές μελέτες, που αφορούν δύο πολύ σημαντικά έργα που έχουν ανάγκη και η περιοχή του Πλωμαρίου και η περιοχή της Καλλονής. Η παρακαμπτήριος οδός Πλωμαρίου προς την πλευρά του Μεγαλοχωρίου και τη Μελίντα είχε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια επί Δημαρχίας, Μιχάλη Μαμάκου και παρέμεινε χωρίς καμία εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια. Η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Τσικνιά, που ταλανίζει με πλημμυρικά φαινόμενα την περιοχή του Λεκανοπεδίου Καλλονής επί 10ετίες, όταν ολοκληρωθεί  το έργο θα προστατεύσει τους κατοίκους της και τις περιουσίες τους από τον κίνδυνο πλημμύρας από έντονες βροχοπτώσεις. Θα ακολουθήσει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και ό,τι προβλέπεται και για τις δύο μελέτες και εκτιμάται ότι θα είμαστε στην ευχάριστη θέση της δημοπράτησης των έργων πριν το τέλος του 2022. Όπως έχουμε υποσχεθεί, δίνουμε λύσεις στα προβλήματα του παρελθόντος με τις απαραίτητες παρεμβάσεις για το καλό όλων των κατοίκων των νήσων μας».

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img