Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Παράταση στην έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους

Το μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση «Κατανοώντας την κλιματική αλλαγή μέσα από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» που παρουσιάζεται στην Γερμανία από τις 10 Ιουλίου και είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2021, παρατείνεται με απόφαση των οργανωτών μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Η έκθεση οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με το Μουσείο – Κέντρο Ενημέρωσης “Zeit und Messel Welten” του Messel Pit, που αποτελεί τη σημαντικότερη απολιθωματοφόρo θέση της Γερμανίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Γεωπάρκο Bergstraße-Odenwald.

Η έκθεση πραγματοποιείται  με χρηματοδότηση από το έργο «Rural regeneration through systemic heritage-led strategies – RURITAGE», του προγράμματος HORIZON 2020, στο οποίο συμμετέχουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Γεωπάρκο Bergstraße-Odenwald από τη Γερμανία.

Στόχος της είναι η γνωριμία του γερμανικού κοινού με το μοναδικό Μνημείο που διαθέτει η Λέσβος, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα κλιματικής αλλαγής, καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών στο νησί μας, αφού το Απολιθωμένο δάσος αποτελεί ένα από τους πλέον σημαντικούς πόλους έλξης της. Η έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους στη Γερμανία περιλαμβάνει εντυπωσιακά τμήματα απολιθωμένων κορμών, φύλλων, κλαδιών, ριζικών κλάδων, καρπών και ηφαιστειακών πετρωμάτων, καθώς και ενημερωτικό υλικό για το Απολιθωμένο Δάσος και τη Λέσβο.