Παράταση στον 1ο Παλλεσβιακό Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές

Παράταση έως το Σάββατο 18 Ιουνίου, δόθηκε για την υποβολή συμμετοχών στον 1ο Παλλεσβιακό Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές, τον οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η συγγραφή πρωτότυπου έργου εμπνευσμένου από τον στίχο της στιχουργού Ντέπης Χατζηκαμπάνη «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα…» και δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές που φοιτούν φέτος στα δημοτικά σχολεία της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού, καλούνται να δημιουργήσουν έναν πίνακα ζωγραφικής σε διαστάσεις Α4 ερμηνεύοντας με το δικό τους τρόπο το στίχο και δίνοντας έναν δικό τους τίτλο και μία μικρή περιγραφή του έργου. Τα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης καλούνται να γράψουν μία ιστορία έκτασης 500 λέξεων δίνοντας επίσης τον δικό τους τίτλο στο έργο που θα γράψουν, ενώ την ίδια διαδικασία ακολουθούν και τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, με έκταση αυτή τη φορά 750 λέξεων στο έργο που θα εκφράζει τη δική τους ερμηνεία του στίχου. 

«Ευελπιστούμε πως με αυτόν τον τρόπο, θα βρουν τα παιδιά μας ένα μικρό βήμα για να εκφράσουν μέσα από τις δικές τους ιστορίες, τις αλλαγές που θα ήθελαν να δουν στον κόσμο μέσα στον οποίο θα μεγαλώσουν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες, τους κανονισμούς και τα βραβεία, θα βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook 1ος Παλλεσβιακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για παιδιά Δημοτικού ή μέσω τηλεφώνου στο 6985688538.