Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Παρουσίαση του βιβλίου «Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης» της Αθανασίας Δαφιώτη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σήμερα Τρίτη στις 18.00, οι εκδόσεις «Συμμετρία» και το βιβλιοπωλείο «Φωτίου» (Αερ. Γιανναρέλλη 3) θα «φιλοξενήσουν» την διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της δρ. Αθανασίας Δαφιώτη, με τίτλο «Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί μέσα από παιχνίδια, αφήγηση, μουσικοκινητική και ζωγραφική. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δέσποινα Σαμοθρακή, κοινωνική λειτουργός και στέλεχος πρόληψης των εξαρτήσεων του κέντρου πρόληψης «ΠΝΟΗ», καθώς και η Πόπη Γιασσά, εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά παρουσιάσεων που θα ακολουθήσουν και σε άλλα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης. 

Η Αθανασία (Νάσια) Δαφιώτη ζει στην Μυτιλήνη. Πολύ κοντά στα Μικρασιατικά παράλια, την πατρίδα των παππούδων της. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Γερμανία, όπου γεννήθηκε. Σπούδασε υποκριτική τέχνη αρχικά στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου, της Αθήνας, στη συνέχεια θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ. στην Θεσσαλονίκη. Εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας, στη Μυτιλήνη, με θέμα: «Η χρήση αφηγηματικών δομών στη θεατρική αγωγή στα πλαίσια της σύγχρονης εκπαίδευσης».

Σαν ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος βρέθηκε στην Κύπρο, όπου γέννησε τους τρεις γιους της. Έπαιξε θέατρο επί σειρά ετών, στην Αθήνα, στην Λευκωσία, στην Λεμεσό. Στην Μυτιλήνη, δίδαξε θέατρο και ιστορία θεάτρου, οργάνωσε και παρουσίασε ψυχαγωγικά προγράμματα και εκδηλώσεις για παιδιά, ως θεατροπαιδαγωγός.

Ασχολήθηκε από έφηβη με το ραδιόφωνο. Σαν επαγγελματίας κυρίως, στην κρατική ραδιοφωνία, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας την ευθύνη και παρουσίαση της πολιτιστικής εκπομπής στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ Αιγαίου.

Έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ του ΟΕΕΚ, σε ΙΔΕΚΕ και ΝΕΛΕ θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι. Ως ηθοποιός – θεατρολόγος δίδαξε στην δημόσια εκπαίδευση, από το 1995 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, οργανώνοντας θεατρικές ομάδες που έχουν αποσπάσει βραβεία, διακρίσεις και επαίνους. Ασχολείται με την βιβλιοκριτική, κάνει τις βιβλιοπροτάσεις της σε ηλεκτρονική εφημερίδα και στο διαδίκτυο.

Το συγγραφικό της έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την έκδοση της παραμυθο-ιστορίας «Το θαλασσολούλουδο, μια ιστορία του βυθού…» (Χίος: Αιγαίας, 2005), καθώς και το πόνημά της «Το θέατρο στην εκπαίδευση», το οποίο απευθύνεται σε  επαγγελματίες του θεάτρου και εκπαιδευτικούς (Αθήνα: Διάπλαση, 2010)

Άλλα έργα: 2013: «Λεσβιακό Ημερολόγιο, Γράμματα Τέχνες Πολιτισμός», Θέμα: Θέατρο, Τίτλος: Η Θεατρική Αγωγή στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, Μυτιλήνη, Αιολίδα. Επιμέλεια βιβλίου

2019: «Rock Από τον Μισισιπή στη Λέσβο», Γρηγόρης Μολυβιάτης, Μυτιλήνη: Mythos.  

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img