Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ BOOK AND ART: “Ανατολική Μεσόγειος: Ολική Επαναφορά”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την παρουσίαση του βιβλίου του Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη και του καθηγητή Κωνσταντίνου Φίλη με τίτλο «Ανατολική Μεσόγειος: Ολική επαναφορά – Ιστορία και γεωστρατηγική μιας αναδυόμενης περιοχής» θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας, το βιβλιοπωλείο Book And Art και οι εκδόσεις Πατάκη. Προσκεκλημένος του βιβλιοπωλείου Book and art ο Κωνσταντίνος Φίλης και ομιλητές ο αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Καβρουδάκης από το Τμήμα Γεωγραφίας, ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μανούσος Μαραγκουδάκης και ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πέλλη Γιακουμή.  

Η Ανατολική Μεσόγειος ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο παγκόσμιων εξελίξεων και μετατρέπεται σε πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, με την Ε.Ε. προς το παρόν σε ρόλο παρατηρητή. Μέσα σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, τα αίτια και οι συνέπειες των κρίσιμων αλλαγών που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας αναλύονται με τρόπο κατανοητό, αλλά αυστηρά επιστημονικό, σε μια σειρά απολαυστικών συζητήσεων του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά με δύο καθηγητές Διεθνών Σχέσεων, τον Δημήτρη Καιρίδη και τον Κωνσταντίνο Φίλη. 

O Κωνσταντίνος Φίλης είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναπληρωτής συντονιστής του Ελληνοτουρκικού Forum και διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Διαλέκτης στη Διπλωματική Ακαδημία, στη Ναυτική Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, με βιβλία, μονογραφίες και επιμέλειες. Αρθρογράφος της εφημερίδας Καθημερινή και αναλυτής διεθνών θεμάτων του ομίλου ANT1. Έχει εκλεγεί Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διατελέσει εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img