Πεδίο μάχης η Λέσβος | Συγκέντρωση στις 4 και Γενική απεργία αύριο

Σκηνές πρωτοφανούς αστυνομικής βίας βιώνουν από χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Λέσβου καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με μηχανήματα του στρατού και οχήματα της ΕΛΑΣ επιχειρούν να αποκλείσουν την επιταγμένη περιοχή της Καράβας για να ξεκινήσουν οι εργασίες, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει έχει επιτευχθεί.

 

Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος: (σε ανάρτησή του) “Το οχυρό του Διαβολορέματος δεν έπεσε. Τα οχυρωματικά έργα αποδείχτηκαν απροσπέλαστα, πάρα τα μπαι-πας που επιχειρήθηκαν. Ή μηχανικός θα γίνω ή στην άμμο θ’απομείνω, που λέει και το άσμα.Θα προσπαθήσουν από Πηγή – Κωμη”.

 

Οι συγκρούσεις των πολιτών με τα ΜΑΤ είναι συνεχής, γίνεται συνεχώς χρήση χημικών  όμως επιμένουν οι κάτοικοι να βρίσκονται στα αποκλεισμένα προσπαθώντας να εμποδίσουν το έργο να ξεκινήσει.

Κλειστά τα μαγαζιά σήμερα το απόγευμα και αύριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης  ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τα καταστήματα σήμερα το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου και αύριο Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυβέρνησης στον τόπο μας και για να δοθεί η δυνατότητα στους συνάδελφους να συμμετέχουν στα μπλόκα στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα

Σήμερα στις 4  απόγευμα  από το Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματισθεί κινητοποίηση στήριξης των κατοίκων του ΜανταμάδουΈχει ορισθεί σημείο συνάντησης το εργοστάσιο της ΔΕΗ απ όπου θ’ αναχωρήσουν λεωφορεία για την Καράβα. Γενική απεργία αποφασίσθηκε για αύριο Τετάρτη. Η ΟΛΣΑ ανακοίνωσε κινητοποίηση των συντοπιτών της Αθήνας αύριο στις 6 το απόγευμα στη βουλή .

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια μετά από ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων αναφέρει τα εξής:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καταδικάζουν τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν  τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών.Καταγγέλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη 26/02/2020.

Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τους παρισταμένους  των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.