Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Πένθος στο ΣΥΡΙΖΑ για το χαμό της Αναστασίας Δαούση

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Πένθος στο ΣΥΡΙΖΑ και στο γεωτεχνικό κόσμο της Λέσβου από την απώλεια της Αναστασίας Δαούση, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, σε θεραπευτήριο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκής στην υγεία της από την επάρατη νόσο με την οποία έδωσε θαρραλέα μάχη τα τελευταία 2 χρόνια.  Η Αναστασία Δαούση ήταν αναπληρώτρια Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και ανέλαβε το τιμόνι της κομματικής οργάνωσης μετά την παραίτηση Καραβασίλη, ενώ λόγω επιδείνωσης της υγείας της, όπως είχαν γράψει τα Νέα της Λέσβου, αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές σε τοπικό επίπεδο και θα γίνουν στις 14  Απριλίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 12:00 από την ενορία του Αγίου Γεωργίου στην Πέτρα και αναμένεται να παραστεί η Γραμματέας του κόμματος από την Αθήνα, Ράνια Σβίγκου, καθώς η εκλιπούσα ήταν κεντρικό στέλεχος του κόμματος, δεδομένου πως εκτός από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ήταν αναπληρώτρια τομεάρχης αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ για όλη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου αποχαιρετά με βαθύτατη οδύνη την Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του Κόμματος, συντρόφισσα Αναστασία Δαούση, που έφυγε σήμερα, μόλις στα 58 της χρόνια, μετά από πολυήμερη, γενναία μάχη για τη ζωή της.

Αποχαιρετούμε την ακούραστη αγωνίστρια Αναστασία, που από τα μαθητικά της χρόνια στο Χαϊδάρι εντάχθηκε στον συλλογικό αγώνα της Αριστεράς (μέσα από τις τάξεις τότε της ΚΝΕ) για μια κοινωνία διαφορετική. Και που το 2019 συστρατεύθηκε και επίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα που τίμησε με τη δράση της σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Το Κόμμα μας αναγνώρισε τοπικά και κεντρικά την πολύτιμη συνεισφορά της στην κοινή μας υπόθεση, αναδεικνύοντάς την αρχικά σε Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε. Λέσβου και αργότερα σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.

Αποχαιρετούμε την ακούραστη επιστήμονα, κτηνίατρο Αναστασία, που με τη δουλειά της έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου.

Αποχαιρετούμε την Αναστασία μας, την πολύτιμη συντρόφισσά μας με τη μεγάλη καρδιά, το αστείρευτο χιούμορ και το ανοιχτό σπίτι για όλους. Την Αναστασία που χαιρόσουν να έχεις φίλη σου και να συμπορεύεσαι μαζί της στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η απουσία της είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο πλήγμα για μας και για το νησί μας. Θα τη θυμόμαστε πάντα με μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον τόπο που αγάπησε.

Στον σύζυγό της, Λευτέρη και τις κόρες της, Στέλλα και Καρολίνα, εκφράζουμε με συγκίνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Το ΓΕΩΤΕΕ

Να σημειωθεί ότι και η Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με μια λιτή ανακοίνωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της, ενώ καθώς η εκλιπούσα ήταν μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ως κτηνίατρος και εξελέγη στις τελευταίες εκλογές και στο Διοικητικό Συμβούλιο, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Αναστασία Δαούση υπήρξε μέλος της οικογένειας των Γεωτεχνικών και εκλεγμένο τακτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ.

Δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας με την επιστημονική γνώση και την πολύπλευρη εμπειρία της στην στήριξη της κτηνοτροφίας.

Θα την θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά της στον γεωτεχνικό κόσμο και στον πρωτογενή τομέα του Νομού μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της».


Οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ 

Με τις πανελλαδικές διαδικασίες θα “κουμπώσει” και η ανάδειξη νέων μελών στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκλογική διαδικασία είχε παγώσει λόγω της περιπέτειας της υγείας της Γραμματέως του κόμματος. Να σημειώσουμε ότι στις 14 Απριλίου θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και η ψηφοφορία για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza και θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος.

Η Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την ίδια ημέρα να γίνουν και εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Στις εκλογές αυτές που θα γίνουν σε ξεχωριστές κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει εκλογικά τμήματα σε διάφορες περιοχές της Λέσβου, οι οποίες θα ανακοινωθούν καθ’ οδόν για τις εκλογές. 

spot_img

More articles

spot_img