Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

“Πιάνει” Λέσβο φέτος η Aegean Regatta 2016

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΗ-ΣΤΡΑΤΗ

 

-Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Τουριστικής Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλα

 

Την τιμητική του θα έχει φέτος ο Νομός Λέσβου καθώς η Aegean Regatta θα πιάσει σε τέσσερα λιμάνια του, τη Λήμνο, τον Άη-Στράτη, το Μόλυβο και τη Μυτιλήνη. Την Παρασκευή το πρωί  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Δημάρχων και φορέων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την προετοιμασία της διοργάνωσης.

Η σύσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Γιαννέλλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλα, ο οποίος έκανε γνωστό ότι και το Υπουργείο Τουρισμού θα συμβάλει φέτος στη διοργάνωση. Συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος  Σπύρος  Γαληνός, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού & Τουρισμού  Δήμου Λέσβου Μιχάλης Ταμβακέλλης, εκπρόσωπος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, του Προέδρου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης /ΕΙΟ Λ. Τσαλίκη, του Προέδρου και εκπροσώπων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Γιαννέλλης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής για την άρτια διεξαγωγή των προηγούμενων αγώνων της “Aegean Regatta 2015”, που πραγματοποιήθηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων στους “σταθμούς” της Regatta.

H Regatta θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος από τη Χαλκιδική στο Πόρτο Καρράς, ενώ για πρώτη φορά θα πιάσει και Άη-Στράτη. Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή, ο αγώνας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras της Χαλκιδικής, που θα είναι και ο πρώτος χορηγός της διοργάνωσης, καθώς θα προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό των σκαφών και μετά τα ιστιοπλοϊκά θα ανοίξουν πανιά για Λήμνο. Θα ακολουθήσει ο Άη-Στράτης, που αποτελεί την έκπληξη της  φετινής Ρεγκάτας Αιγαίου, καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, στη συνέχεια τα σκάφη θα κατευθυνθούν στο Μόλυβο της Λέσβου και θα τερματίσουν στη Μυτιλήνη.

«Ήταν δική μου πρόταση να βάλουμε και τον Άη-Στράτη σαν σταθμό της Regatta, όπως βέβαια και τα άλλα λιμάνια της Λέσβου. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα νησιά μας, να στρέψουμε την προσοχή φιλοξενώντας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img