Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Πήρε δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό ο Κύτελης

Δεσμεύσεις για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό πήρε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, από τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Η μεταξύ τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο κ. Κύτελης βρέθηκε με την ιδιότητα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένη Χατζηγιάννη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ζητήθηκε και οικονομική ενίσχυση αλλά και αναπτυξιακά έργα στα νησιά. Ήταν όμως και ευκαιρία για την κατάθεση αιτημάτων ειδικά για τη Λέσβο, με τον κ. Κύτελη να ζητά επιτακτικά το κλείσιμο του προσωρινού ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, κάτι το οποίο εγγυήθηκαν οι δύο Υπουργοί. 

Πέραν αυτού, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης «απέσπασε» τη δέσμευση ότι έως τις 30 Νοεμβρίου θα κλείσουν τα διαμερίσματα, που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA, ενώ εντός του ΚΥΤ του Μαυροβουνίου έως το τέλος του έτους θα διαμένουν λιγότεροι από 2.000 αιτούντες άσυλο. Ταυτόχρονα ζήτησε τη μεταβίβαση του χώρου του παλιού ΚΥΤ στη Μόρια από το Υπουργείο Άμυνας στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και στη συνέχεια στο Δήμο Μυτιλήνης για να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων αθλοπαιδιών, όπως και χώρους για χρήση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάτι το οποίο φαίνεται – σύμφωνα με τον Δήμαρχο – πως προχωρά άμεσα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί εισακούστηκαν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και υπήρξαν δεσμεύσεις για να προχωρήσουν έργα στα νησιά», ανέφερε ο κ. Κύτελης στα «ΝΕΑ της Λέσβου» σχετικά με τη συγκεκριμένη συνάντηση.