Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πληρώνει η Περιφέρεια τον… Γραμματέα του Κυριάκου!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Γράφει η Πέλλη Γιακουμή

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ X. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

 

-Ο πρώην Εκτελεστικός γραμματέας, Νίκος Κωστόπουλος, προσελήφθη ως Ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη στη Χίο… για να απασχολείται σε κομματική θέση στη ΝΔ

 

Όταν ο πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στενός συνεργάτης και φίλος της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, Νίκος Κωστόπουλος, είχε παραιτηθεί παραμονές Χριστουγέννων, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους (που επιβάλλουν την παρουσία του στην Αθήνα) είχε προκαλέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους. Όλοι γνώριζαν εξάλλου ότι είχε αφήσει τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου  του ΕΚΑΒ, προκειμένου ν’ αναλάβει καθήκοντα στην Περιφέρεια στο πλευρό της Χριστιάνας Καλογήρου.

Τέλη του περασμένου Ιανουαρίου η Περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση με την οποία….  προσλαμβάνει τον κ. Κωστόπουλο ως έμμισθο Ειδικό σύμβουλο… στη Χίο. Και αν κανείς απορεί πώς είναι δυνατόν κάποιος ν’ αφήσει θέση στη Μυτιλήνη… για να πάει στη διπλανή Χίο, η απάντηση είναι απλή: Γιατί δεν χρειάζεται να πάει ποτέ στη Χίο.  Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου 2016 ανακοινώθηκε ότι ο κ. Κωστόπουλος αναλαμβάνει ενεργό κομματικό ρόλο στο πλευρό του νέου Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που του ανέθεσε την – άμισθη (σημειώστε το αυτό) – θέση του Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων.

Ο κ. Κωστόπουλος είναι από τους λίγους νέους Γραμματείς που απασχολούνται στο Δημόσιο με απόσπαση στο κόμμα, καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Και δεν θα ήταν στο Δημόσιο χωρίς τις “πλάτες” της κ. Καλογήρου, η οποία με προκλητικό τρόπο φρόντισε να εξασφαλίσει… το μισθό του λίγες μόλις μέρες πριν αναλάβει τα κομματικά του καθήκοντα.

«Φρεσκοπαντρεμένος και πολύ ερωτευμένος», δήλωνε ο κ. Κωστόπουλος στα “Νέα της Λέσβου” εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος τόνιζε ότι επιθυμία του είναι να βρίσκεται στην Αθήνα όπου έχει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις η σύζυγός του. Δεν έκρυβε όμως από τότε την υποστήριξή του στον επίσης καλό του φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη, που έδινε ακόμη τη μάχη για την προεδρία στη ΝΔ, καθώς και το ενδεχόμενο ν’ αναλάβει κάποια κομματική θέση.

Λίγες μόλις μέρες αργότερα, οι οικογενειακοί λόγοι που επέβαλαν την παρουσία του στην Αθήνα δεν τον εμπόδισαν να συζητά… ν’ αναλάβει το γραφείο της Περιφέρειας στις.. Βρυξέλλες. Ήταν προφανές ότι η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας, παρότι του εξασφάλιζε έναν παχυλό μισθό,  απαιτούσε φυσική παρουσία και δεν θα του επέτρεπε να βρίσκεται στην Αθήνα. Όσο για το γραφείο στις Βρυξέλλες; Μέσα στις αρμοδιότητές του στην απόφαση πρόσληψής του, αναφέρεται και ως υπεύθυνος για τη «λειτουργία του γραφείου που εκπροσωπεί την Περιφέρεια στις Βρυξέλλες».

 

Ποιος τον πληρώνει;

 

Στις 21 Ιανουαρίου 2016 η κ. Καλογήρου υπέγραψε απόφαση με την οποία προσλαμβάνει τον Νικόλαο Κωστόπουλο στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη Χίου «με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ίσης με τη θητεία της Περιφερειάρχη». Όσο για το ποιος πληρώνει για να έχει δουλειά ο κ. Κωστόπουλος;

Η ίδια απόφαση που αναρτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου στο “Διαύγεια” αναφέρει ότι «η σχετική δαπάνη για τη μισθοδοσία έχει εξασφαλιστεί σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 1963/212/14-1-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας». Από πόρους της Περιφέρειας πληρώνεται ο στενός συνεργάτης και φίλος της Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου, ο οποίος ουδέποτε βέβαια απασχολείται για θέματα της Περιφέρειας, ούτε για… τα προσχήματα και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τις ενημερώσεις που κάνει ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook για τις κομματικές του δραστηριότητες.

Μάλιστα και χθες ο κ. Κωστόπουλος βρισκόταν σε σύσκεψη των Γραμματέων της ΝΔ. Κάπως έτσι ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει αποκτήσει ένα άμισθο κομματικό στέλεχος, η κ. Καλογήρου έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κόμμα, διαθέτοντας τον συνεργάτη της και οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου πήραν  για “προίκα” τους  τον κ. Κωστόπουλο, αφού τους τον επέβαλε η Περιφερειάρχης και πληρώνουν από τις τσέπες τους τα ρουσφέτια και τις κομματικές εξυπηρετήσεις.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img