Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Πληρώθηκε η στρεμματική, αλλά όχι σε όλους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμής της στρεμματικής ενίσχυσης για τους παραδοσιακούς ελαιώνες των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, μεταξύ των οποίων και της Λέσβου. Ωστόσο δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν αριθμό δικαιούχων, που δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ασφάλεια, οι οποίοι δεν είδαν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και μέχρι τώρα δεν μπορεί να τους πει ο ΟΠΕΚΕΠΕ την αιτία που δεν πληρώθηκαν.  

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγρότη, Στρατής Κεφάλας

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγρότη, Στρατής Κεφάλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας μας σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποια ζητήματα από επιλεξιμότητες, επικαλύψεις και τηλεπισκόπηση. Πρόκειται για θέματα που μέχρι τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτελούσαν τροχοπέδη στις πληρωμές των δικαιούχων, φέτος όμως υπάρχουν ζητήματα καθώς οι δικαιούχοι τίθενται εκτός συστήματος και πληρωμών, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δίνει ακόμα την πλήρη εικόνα για να δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα προβλήματα και πόσο κόσμο αφορούν».

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν βρεθεί εκτός συστήματος και δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους δεν θα χάσουν τη στρεμματική ενίσχυση. Μετά από τους ελέγχους και τις διορθώσεις θα πληρωθούν και αυτό εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου το αργότερο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img