Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το καλοκαίρι από τον Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων, που ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι». Ομιλίες, διαγωνισμοί ζωγραφικής, βραδιά παραμυθιού και βέβαια ο διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων από τις 22 Μαΐου έως και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

-Την Κυριακή 22 Μαΐου στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στη Σκάλα Λουτρών, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Η προσφυγική μνήμη, πολύτιμη κληρονομιά της ιστορίας μας» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών, την Κοινότητα Λουτρών και τους Αιολείς.

-Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός Ζωγραφικής και έκθεσης σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Λουτρών. Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και  Δ΄ θα διαγωνιστούν στην ζωγραφική με θέμα: «Ζωγραφίστε κάτι που σας εντυπωσίασε κατά το τρέχον έτος» και οι τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ στην Έκθεση με θέμα: «Τι γνωρίζετε για την Μ. Ασία και τους πρόσφυγες του ‘22»

-Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 19.00, διοργανώνεται, «Βραδιά παραμυθιού», με κείμενα, παιχνίδια και παραμύθια από την Μ. Ασία με την θεατρολόγο Νάσια Δαφιώτη και τον μουσικό Γρηγόρη Μολυβιάτη στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922».

-Την Κυριακή 24 Ιουλίου, στις 10.00, διοργανώνεται ο 11ος «Κολυμβητικός Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης» με αφετηρία την Κουντουρουδιά και τερματισμό το Πέραμα, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γέρας και Αθηνών.

-Την Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 19.00, στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της κοινότητας Λουτρών, καθώς και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Ζωγραφικής και έκθεσης.

-Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 19.30, στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπων Μνήμες, 100 χρόνια μετά…», που θα περιλαμβάνει αφηγήσεις Μικρασιατών προσφύγων 2ης και 3ης γενιάς, θα είναι πλαισιωμένη με την παραδοσιακή ορχήστρα της κ. Βασιλικής Παπαγεωργίου, καθώς και με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

-Την Δευτέρα 22 Αυγούστου, στις 19.30, θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας, στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών και στη συνέχεια θα γίνει η περιφορά της εικόνας μέχρι το “Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922”, όπου θα ακολουθήσει συναυλία από την ορχήστρα Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης με τίτλο «Μικρασία χαίρε».

-Την Τρίτη 23 Αυγούστου το πρωί, που είναι τα εννιάμερα της Παναγίας, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μικρασιατών προσφύγων στην Παναγιά την Αψηλή.

-Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο και την κοινότητα Λουτρών, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών με θέμα «Μικρά Ασία πατρίδα της ψυχής μας».

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις