«Ποδαρικό» με… «55 παπουτσάκια»

Τα πρώτα βήματά της στον κόσμο της συγγραφής βιβλίων με… «Τα 55 παπουτσάκια» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Μύθος», κάνει η Ειρήνη Πετρέλλη, κόρη του δικηγόρου Γιάννη Πετρέλλη και της πρώην Αντιδημάρχου Λένας Πετρέλλη. Την περασμένη Πέμπτη 17 Μαΐου, το απόγευμα  έγινε στο  βιβλιοπωλείο «Book and art» στο πλακόστρωτο της Κομνηνάκη, η παρουσίαση του βιβλίου παρουσία πλήθους κόσμου που δημιούργησαν μια όμορφη καλοκαιρινή  ατμόσφαιρα. Για το βιβλίο μίλησαν εκτός από τη συγγραφέα, ο τ. Καθηγητής της Ιατρικής σχολής Θέμης Μαντζαβίνος και ο αγαπημένος τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς.

«Αυτό που κυριαρχεί στο βιβλίο είναι το εύστοχο  χιούμορ που χαρακτηρίζει εξάλλου την οικογένεια Πετρέλλη», τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση η ιδιοκτήτρια του «Book and Art» Βάλια Μπαρμπατιώτη.

Οι γονείς και ο αδερφός της Γιώργος είναι εξάλλου οι πρωταγωνιστές στο βιβλίο, που αρχικά μπορεί το σκίτσο στο εξώφυλλο να σε παραπλανήσει ότι πρόκειται για παιδικό βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο που περιγράφει στιγμές της ζωής της συγγραφέως από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα. Τα «παπουτσάκια» είναι το φαγητό που φτιάχνει συχνά για τους καλεσμένους στο σπίτι η μητέρα της και συνήθως ήταν…  55 στον αριθμό για να φθάσουν για όλους. Με χιουμοριστικό τρόπο η συγγραφέας περιγράφει αστεία περιστατικά και γεγονότα της καθημερινότητάς της, με την οικογένειά της, αλλά και τους φίλους της. «Υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν έχουν αναφερθεί», σχολίασε ο πατέρας της Γιάννης Πετρέλλης  περιγράφοντας  κατά την παρουσίαση την Πέμπτη, τη στιχομυθία που είχε με την κόρη του, όταν διάβασε για πρώτη φορά το βιβλίο, για να εισπράξει την απάντηση «έρχεται και δεύτερο!».

Είναι ένα βιβλίο που σου αφήνει συνεχώς ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Θέλεις να το διαβάσεις όλο μεμιάς και σου αφήνει στο τέλος μια διάθεση ότι θα ήθελες να διαβάσεις και άλλο. Να επιστρέψεις να θυμηθείς ατάκες και στιγμές. Είναι σαν να διαβάζεις ένα ημερολόγιο και μάλιστα  παραπέμπει σε κάποιες στιγμές στην αγαπημένη Βρετανή «Μπρίτζετ Τζόουνς» και το διάσημο ημερολόγιό της, υπάρχει εξάλλου και «σύνδεση» με την Αγγλία. Υπάρχουν επίσης γκάφες και  απρόβλεπτες στιγμές, ενώ δεν λείπει η αναφορά και στους έρωτες που την ταλαιπωρούν.

Με δυο φοβερούς γονείς να την εμπνέουν και έχοντας στο πλευρό τον αγαπημένο της αδελφό, η Ειρήνη είναι σίγουρο ότι μπορεί να μας παρουσιάσει μικρά θαύματα στο μέλλον που διαγράφεται πολλά υποσχόμενο…